Für Lajos volt honvédelmi miniszter sajnálja, hogy nem csináltak jobboldali diktatúrát 1990-ben.
"– A nézeteim gyökeresen megváltoztak. Látom, hogy meghökkent, amikor kimondtam a „gyökeresen” szót. Rájöttem tudniillik arra, hogy egy olyan rendszert, amelyik valójában züllött világot teremtett, társadalmi, politikai és morális értelemben egyaránt, eltüntetni olyan békés eszközökkel, ahogyan itt a rendszerváltozáskor a dolgok lezajlottak, egyszerűen nem lehet. Tehát az a szennyhalmaz, amelyik a régi világban összegyűlt, megtalálja a maga útjait ahhoz, hogy átfolyjon, átépüljön ebbe az új világba is. Korábban volt egy teóriám. Azt mondtam, hogy a demokráciából is lehet demokratikus eszközökkel diktatúrát csinálni. Lásd Hitler hatalomra jutását Németországban. Fordítva viszont a tétel nem áll – tettem hozzá ugyanakkor. Tehát diktatúrából nem lehet diktatórikus eszközökkel demokráciát csinálni. Nem igaz! Nagyot tévedtem, nagyot tévedtünk. Mert igenis lehetett volna. Nem mondom azt, hogy egy keményebb, leszámolást követelő, végrehajtó akcióval teljesen kiszűrhető lett volna minden szenny ebből az új társadalmi és politikai rendszerből, de hogy ennyi éljen tovább és így virulhasson, az annak köszönhető, hogy túlságosan puhák voltunk."
Interjú Für Lajossal, az Antall-kormány volt honvédelmi miniszterével