shabbarulez Creative Commons License 2002.08.24 0 0 439
>> Ezért lenne értelmesebb megoldás megegyezeni.
> Aha, de azt nem nekem kell, hanem a cegnek...

Hmm tipikus magyar hozzállás, legyen minden magától, nehogy már megmozdítsam a kisújjam is. Mint nállunk, net az kellene, de hoy elhúzza a belét a Vizi 2-be az már túl sok neki. Mind azt hiszi hogy majd Szilvi kijön a lakására, tárdig hajol előtti, igen méltósága, hogy méltósága, ha úgy akarja ingyen is adjuk. Szerintem te ébredj. Van egy cég aki vállalja hogy szolgáltata a ltp.-en, de ne várd hogy minden házba buldózerrel menjen és agyontörje magát érted. Onnantól már a te érdeked ha neked kell akkor elmenj szerződni és előteremts a bekötés feltételeit. A Suxeleronál is hiába szerződnél ők sem jutnának túl a kk-n meg a közgyűlésen hogy legyen neted. Sőt ők meg sem próbálnák, csak hanyagul odavágnák nem lehet, kit érdekel hogy neked kell net.

Még mindig olyan nehéz felfogni amit már vagy 3 leírtam. Akkor utoljára megpróbálom.

1.Van egy törvény miszerint neked jogod van a szabad szolgáltató választáshoz. E szerint ha csak egy fogyasztó igényt tart egy jelenleg nem elérhető, de megvalósítható szolgáltatásra akkor nem lehet őt korlátozni ebben a jogában és be kell engedni a házba. Ha a GaTeS élne ezzel a törvénnyel mert te szeretnél vele szerződni akkor beperelhetné a házat, ezt te szintúgy megtehetnéd. Ez polgári per, kifutási idő 3-5 év. Ennyi ideje sem neked, sem a GaTeS-nek nincs. Tuti a GaTeS nyerne mert zászló neki áll, de ez akkor sem egy jó megoldás.

2. Te kötsz szerződést mert neked kell és megteheted 1. pont szerint. GaTeS nem tudja nyújtani a netet, mert megtagadják hogy bejusson az épületbe. Vis majorrar hivatkozva nem tud szolgáltatni. Mivel a te szerződés él két lehetőség lehet.
2.1. Csendben elbúcsúztok és eldobjátok a szerződést, mivel semmi nem történt ez megtehető
2.2 Kéred a kötbért az elmaradt szolgáltatás miatt, amit a GaTeS a házra fog továbbnyomni és beindul az első pont pereskedése némi pénzzel megfejelve. Polgári per, kifutási idő 3-5 év, a végén tuti nyerő a GaTeS. Persze valójában nincs nyertes, mert a GaTeS nem tudott szolgáltatni nem volt bevétele, a peresekedés miatt a renoméja a béka segge alatt a házzal szemben a kötbér ráterhelés miatt. Te sem nyertél mert 5 évig nem volt neted, csak az idődet basztad el a bíróságon, vígasztalódhatsz a kötbéreddel. A ház is vesztett, fizetheti a kötbért ami nem fog osztatlan sikert aratni, e miatt a szemében sem te sem a GaTeS nem lesz népszerű. Szerinted ez nem furcsa eredmény hogy csak vesztesek vannak. Ennyire mazochisták az emberek, mert én jelentem nem vagyok és van mág pár hozzám hasonló.

3.Ha megegyezenek, mindenki nyer. Nyersz te mert lesz neted, nyer a GaTeS mert szolgáltathat és lesz bevétele. Nyer a ház is hisz lesz egy újabb alternatív szolgáltató a házban és a verseny lenyomja az eléhető szolgáltatások árát. Aki ezeket mégsem veszi igénybe az nem nyert viszont nem is veszít semmi, ő marad semleges szereplő.

4. Az ilyen arrogáns házat hagyja a GaTeS a picsába és megy a többihez, te meg nagy ívben le leszel szarva. Nem ismerős ez a stílus neked? Mert nekem igen, már 2 éve ezt hallgatom ADSL és kábelnet fronton. Megsúgon a GaTeS nem ezt a stílust követi, nekik fontos az előfizető, nem csak újabb homokzsák akibe néhanapján élvezet belerugni mint Suxiéknál.

Mivel elég sokat beszéltem Ákivel tudom hogy ők is hasonló állásponton vannak. Szerinted miért nem lehet az egyetlen jó megoldást választani a sok rossz helyett?

>>Szerintem az elég beteges ember aki abban leli örömét hogy másokat megkárosít miközben ahhoz semmi érdeke nem fűzi csak sportot űz belőle.
>Te melyik magyarorszagon elsz? ;-))))

Egy Mo. van, azon élek. Néha furcsák az emberek, de kijelenteni hogy mind beteges nagy tévedés. Az elég nagy baj ha te úgy látod a háztokban csak szellemileg beteg emberek élnek veled együtt. Megjegyzem ha a józan ész kevés akkor mindig az érdek motívál vagyis a pénz. A házban lakóknak a verseny következtében csökkennek a költségei, szerinted ez ne elég erős motíváció? Hányszor látod hogy egyesek emberek hajénadók naponta átmenni a kerület másik felén lévő piacra csak mert ott a paradicsom 10FT-al olcsóbb, meg más is és pár száz forintért hajlandók szinte bármire. Itt ezreket lehetne nyerni még sem vonzó az ajánlat.

Kénytelen leszek újra magas ismételni, anno amikor még a KA a dec. 31.-ig szolgáltatás megvonással fenyegetőzőtt. Az emberek addig mindegy lesz mert lesz kép, aztán jan elsején lesz sírás miért nincs adás, aztán bekötik január végéig a fatávkábel csillagpontost és megint örülnek, februárban megjön az első számla 3500FT. Padló, mi ez? Ja át lettünk baszva, akkor vissza az egész és kezdjünk el hangoskodni. Mire a fatávkábel szétteszi a kezést sajnálom már csak ez van, a régi rendszert már megsemmisítetük, ha akar sajátot a ltp. dobjon össze rá pár száz milliót, és vidáman beleröhög a pofánkba. Talán nem ártana még most ellenlépéseket tenni mert hamarosan eléjük az a pontot hogy már nem lesz visszaút és végleg megszívjuk.

>> A GaTeS nem felelőtlenül igérget csak konstuktívabb hozzáállást várt a házak részéről
>"vart" miazhogy vart? egyreszt mindig a legrosszabbol kell kiindulni, masreszt aki a szakmaban kicsit otthon van annak ez egyertelmu

Ha mindig mindenki a legrosszabra készülne fel akkor abból indulna ki itt nincs is szüksége senkinek a netre és bele sem kezdett volna. Szerintem ez neked is fájó pont lett volna mert maradt volna még jó pár évig a DUN percdíj alapon.

>> Melyik is a cég akinél szerződést kell kötni
>Nemtom, melyiknel kell? ;-) nekem meg a matav is megmondta szerzodes nelkul hogy nyema ;-)
Ez csak azért van mert optikán laksz és nállad zéró esély van azért azonnali választ kapsz. De ez nem volt mindig így csak 9 hónapja, decemberig a fatáv még hitegetett és tesztelték is a kerületben optikán az ADSL-t, először úgy is határoztak hogy elindul, aztán az uccsó pillanatban ők is visszaléptek arra hivatkozva hogy nem lenne rentábilis. Kár hogy országos szinten a kerületben a legnagyobb az ADSL igénylők száma, és e miatt ezek az igények soha nem teljesülnek. Több igénylég van ebben a kerületben mint a rangsorban minket követő többi 5-nek együtt.

Megsúgom más helyen pedig addig nem jön ki felmérni a fatáv hogy alkalmas e a vonalad ADSL-ra amíg nem kötsz szerződést. Tudom vannak adatbázisok de szart sem érnek, ez elég megerősített tapasztalat, ezért érdemesebb az adatbázis ellenére megpróblni. Az adatbázis hitelességére csak egy jó példa http://csucs.net/?szoveg=adsl_kereso sasold végig mit dob ki a telep legismertebb utcáira. Egy csomó találat lesz saktáblaszerűen szétszórva. Ennek ellenére nincs élő ADSL előfizető a telepen és nem is jönnek kimérni mert tudják hogy optika. Na visszatérve, megkötöd a szerződést, leteszed az "óvadékot" és pár héten belül max 30/45 nap kijönnek a fatávtól bemérni hogy milyen a vonalad hurokellenállása. Ha 800ohm alatti akkor tapsolhatsz, ha nem visszakapod a beugrót és szevasz tavasz. Ez szerinted mennyiben más mint a GaTeS igérete. Mellesleg a GaTeS-nél legalább nem zsákbamacskát veszel. Ha az ADSL-re vetítenénk le a jelenlegi helyzetet, olyan lenne, mintha megrendelnéd az ADSL-t, majd amikor jönne a fatáv embere, a kk-d nem engedné be a kapun azzal a felkiáltással hogy ide nem kell net. Szerintem te is tépnéd a hajad és teljesen jogosan nekimennél a kk-nak. Pedig jelenleg kb. hasonló szitu játszódik le.

>> Ha kell a papír szövege felrakom éjfél után.
>Kell kell kell, hiszen ha alairta az mar valami, miazhogy egy alairt szerzodesre (engedelyre) utolag aszondja, hogy nem?

Egy nem szerződés hanem nyilatkozat/engedély. És mint ilyet ha még nem történt semmi következmények nélkül fel lehet mondani. Persze perelhetne a GaTeS, de akkor megint visszajutnánk az elején felsorolt 4 ponthoz, szerinted mi értelme lenne?

>> Szerintem erre az engedélyeztetési fogadtatásra és hozzáállásra nem csoda hogy nem készült fel a GaTeS
>En meg erre irtam, hogy amator, ez teljesen nyilvanvalo dolog, hogy ez lesz, barhol ebben az orszagban.

Ne nézd őket amatőröknek, tudták hogy lesznek problémák, de nem ilyen tömeges mértékbe. Azért az emberek nem tömeges mértékben komlett hülyék. Tudom van jó pár bekattant agyú, a legtöbbször az a gond ha ők kerülnek irányító szerepben, úgy néz ki a ltp.-en vannak páran. Ha megfigyelted Áki legutolsó levelét az van benne 8 tizeből 4 áll ellent, ezt nem nevezném elsöprő többségnek ahogy te próbálod beállítani. És azt írta a többi 4-esben tárt karokkal várják őket. Talán ott hibáztak hogy ragaszkodtak az eredeti elképzelésükhöz hogy először a tizesek, aztán a környéke majd irány kelet. Szerintem ez után majd a legkisebb ellenállás irányába fognak terjeszkedni és perkolópályára teszik a renitens kk-jú házakat. Talán a belső nyomás és értetlenség a lakók felől meghozza a változást. A GaTeS-nek nem szerepe atyáskodni a ház belső döntései felett még akkor sem ha saját érdekeit és saját jövendő ügyfelei érdekei sérti. Perrel meglehetne mindent oldani de neki ez elvből csak a legvégső eszköz, ők a közös megegyezésnek nagyobb jelentőséget tulajonítanak. Az olyan ház ami erre nem nyitott maximum kiesik kegyeikből is kihagyják őket. Max a reklamáló lakókat kell meggyőzni hogy nem ők a hibásak, menjenek a kk-jukhoz panaszkodni.

>> . Az pedig hogy a HIF-nél most megy a huzavona a saját kábelTV-s rendszerünkről megint "nem várt" esemény
>Nem vart esemeny, hogy a HIF lassu es korrupt? ;-))) Hehe, tenyleg nem regota dolgozhatnak ezen a teruleten...

Szerintem nem értetted meg mit írtad. Azért írtan idézőjelben mert tudták, nehogy azt hidd hogy most jöttek le a falvédéről, nagyon jól ismerik a fatáv bejáratott eszköztárát, nem ez az első ilyen vállakozásuk és lakóközösségük ahol tömeges bekötést csináltak. Kizárt hogy mindenhol problémamentes volt minden.

Az nagyon jó tudják hogy a HIF lassú, szerintem már vagy 3x lerítam ide, nyáron a HIF nem foglalkozik ügyekkel, leghamarabb szept. 1.-én veszik kézbe az ügyet, onnatól 8 napon belül reagálniuk kell hogy tudomásul vették, de hogy határozatot, állásfoglalást mikor vállalnak azt ki tudja. Ezzel a GaTeS tökéletesen tisztában van, azért nem lett üvegszálas hálózat amiről még júniusban szó volt, hanem kerestek alternatív lehetőséget, amit a fatáv nem tud kikezdeni. Ezért lett wireless, először micro volt a terv, aztán lett később lézer. Ha renedeződik a régi kábelTV jogi huzavonája és meglesz a HIF határozat, majd elkezdik behúzni az üvegszálat is. De nagy valószínűséggel van még nyuszi a fatáv kalapjában, ami szintén nem fogja meglepetésként érni Ákit mivel elég jól ismeri őket. De erről még nem beszélt, úgy van vele mindent a maga idejében.

>> És sajnos az problémás kk-k félreállítását csak a saját háza kezdeményezheti a GaTeS ez ügyben tehetetlen
>Nem felreallitani kell, hanem meggyozni (ha jobban tetszik megvenni) en assetom kiez a valyi, meg mi a szama, de szivesen lenyomok neki egy sallert ha valaki ramutat

Talán már ez is szóba került vagy talán meg is történt, gondolod majd pont nekem fogja legelőször elújságolni. Hidd el ők is tudják mi a dörgés, nem naívak mint ahogy te hiszed. Ezzel szerintem az lehet a gond hogy nincs az a pénz ami elég lenne, vagyis kapott X összeget, visszadobta a engedélyező nyilatkozatot és most már 5X kellene neki, azért mert közben a KA-től már 3X-nyit kapott. Azért ez nem játszható el a végtelenig, a GaTeS neked akar szolgáltatni nem pedig a kk-kat hízlalni. Ez esetben tényleg igaz a mondatod hogy ilyen feltételek mellett tényleg neméri meg az adott házba beruházni. Szerintem a GaTeS menet közben úgy döntött hogy akkor megy a legkisebb ellenálás felé, és nem küld verőlegényeket. Majd később visszatér és addigra már talán a lakók alaposan porhanyósra puhítottáka kk-t. Én úgy hívom belső bomlasztás, lehet csinálni demokratikus eszközökkel a meggyőzés és észérvek alapján, hatva a pénztárcára, és szóba jöhet a te megoldásod is, hidd el a GaTeS-nek tök mindegy hogy oldják meg a házak saját körön belül a dolgot.

Előzmény: Calver_ (438)