Paprika Creative Commons License 2002.08.22 0 0 35
Te, ebben olyan hülyeségeket írkáltál le, hogy az már valami eszméletlen! Ráadásul meg annyira el vagy szállva magadtól, hogy asszem kicsit helyrereklak már...
Igenis veszem a fáradtságot, és reagálok pár dologra...nem mindre, mert én ki merem állítani, hogy baromira nem tudok mindent...

Szóval:

Magyarországon is, mint amúgy az egész világon az nVidia kártyák eléggé olcsóak, mellesleg már eléggé jó ideje, így nem látom semmi okát annak, hogy úgy beszéljünk róla, mint a fehér hollóról...
Ez ügyben már volt értelmes hozzászólás is, amit viszont nem vettél észre a sok "Ne offtopikozzunk ti barmok..." beszólásaid mellett...na mind1...

Akkor, írtál egy ilyet (most csak egyet emelek ki, de az egész szöveged tele van ilyen jellegű hozászólásoddal, azaz ahol olyan megjegyzéseket teszel, amik nem igazak, de az olvasóban azt a benyomást kelthetik, hogy a Linux egy fogyatékos vmi...): "Linuxra nem, vagy alig vannak csúcs 3d driverek"
No szóval ez nem igaz, mert épp az előbb említettük, hogy nVidia drivere jól meg van írva...vagy nem?? (De lásd később: "az nVidiának van hozzá rendes drivere") Szóval akkor mért kell azt mondani, hogy nincs, vagy alig van...mikor azt kell mondani, hogy egyes kevésbé elterjedt gyártóknak nincs....he???

"A valódi ok az, hogy a gyártók NEM ADNAK KI driverforrást"
Noss, ez így abszolút de nem igaz, mivel kiadhatnak nyugodtan bináris drivereket is...lásd az nVidia is ezt csinálja!! Nem értem miről beszélsz, mivel _nem_ kell kiadniuk a forráskódot...

"a driverforrásból a konkurrencia ne következtethessen a kártya felépítésére"
Hmm..szerintem ebbe is bele lehetne kötni...de asszem ebbe most inkább nem...mindenesetre maradjunk annyiban, hogy szerintem baromira nem így van...

"ne tudja a konkurrencia a driverforrás átbütykölésével olcsóbban megcsinálni a drivert a saját hardware-ére"
Nah, ez már tényleg egy probléma lenne, csakhogy! A forráskód jogait meg lehet határozni...pl. van olyan forráskód, amiből _semmit_ sem lehet felhasználni másmilyen project célraira...tudom, a GPL nem ilyen, de egy foráskódot mér kéne GPL alatt kiadni?? főleg ha egy "féltett" driverről van szó...

"Ezt persze lehet támadni azzal, hogy "és akkor miért volt szükség egyáltalán a Linuxra?". Csak ez ott bukik, hogy a Linuxnak VAN csukottforrású alternatívája, a nemlétező linuxos 3d drivereknek meg NINCS. (Legalábbis Linuxra nincs.)"
Bocs, de ezy úhy hülyeség ahogy van...lehet már én vagyok fáradt, de ennek se füle se farka...

"Linus az ilyet nem szereti. Ez ellen megoldás, ha külön lehet letölteni a drivereket a saját weblapjukról."
Bocs, de a linux kernel több bináris drivert is tartalmaz...linux épp mostanában beszélt arról, hogy szeretné, ha a jövőben a bináris drivereket le lehetne cserélni forráskódúakra...szóval most megint miről beszélsz??

"NINCS binárisan kompatibilis szabványos 3d driver interface a linuxban!"
De van, bocs...nézd meg, hogy az nVidia drivere milyen fájlokból áll, és rájössz, hogy az bizony lecserél pár X11-es drivert...aminek egy része a szabványos meghajtó, a másik része pedig a 3d-s vezérlő....

"Sőt, még külön symbolversioning feature is van a kernelben, ami kifejezetten MEGTILTJA a nem kifejezetten ahhoz a verzióhoz tartozó modulok"
A 3d kártya vezérlője nem modulban van...és a symbolversioning, amit te emlegetsz tudja azt, hogy a régebbi kernelhez lefordított modulokat futtatja újabb kernelen is...nemtom te már fordítottál kernelt életedben? Mert a modulok részben akkor megtalálod maj, hogy ezt hol is lehet állítani...esetleg nézzd meg, jó?? jobb későn mint soha......

most egy kis ugrás, mert már totál elegemlett...de még a végére akarok reagálni...

"A megoldás: fű alatt kell megvenni a főszervezőt, hogy szart csináljon."
Bocs, de linus jól teszi a dolgát..én folyamatosan nyomon követem az eseményeket, és szerintem linus próbál a lehető legjobban dönteni minden esetben...Tudod vannak olyan hackerek, akiket nem lehet megvenni, és ők is meg vannak elégedve linussal...erről csak ennyit...

"Jut eszembe, a Transmeta, ahol most Linus főállásban dolgozik, egyik tulaja az Intel valamelyik alvezére... ami meg a m$ jó pajtása... érdekes..."
Bocs, de tudod mi az érdekes? Tudtad, hogy a Transmeta processzorokkal foglalkozik? Te nem találod furcsának, hogy egy főleg processzorokból élő mamutcég majdnem élén egy igen komoly konkurencia cég tulajdonosa legyen? Mert én igen...és ez a furcsa....

Na jó, asszem mára ennyi elég volt..ha kérsz még, akkor reagálhatsz erre...de szerintem jobb, ha inkább csöndben maradsz...és ne fikázz olyat, amit nem értesz, hogy muxik...

Előzmény: Makkos (-)