Na örülök hogy kezdünk sokasodni, :) Remélem a GaTeS a későbbiekben is összehozza a Pókos neteseket.
doncike:
Ha nem hallottak róla abban nagy valószínűséggel a kk is ludas lehet. Így talán rád hárul a keresztesháború terhe, és elkezdheted terjeszteni az igét. Szilvi megfelelő szólólap mennyiséggel biztos el fog látni, meg tanácsokkal mit hogyan kéne csinálni. De itt a fórumon is kapsz majd ha valami nem okés. Ez igaz netes aki belülről látja a ház helyzetét és tud tenni valamit az előrehaladás érdekében nekik is sokat segít.
Keresem a térképen hol a 40, de már látom a Nánási buszmegállónál a silvánusztól balra az első. Ez elég keleti, de tudtommal a GTS rácsatlakozás valahol a buszmegálló környékén van(ha valaki látott már arra GTS-es aknafedelet sikítson), így előbb utóbb el kell arra indulniuk, mert a backup micro csak egy bizonyos ügyfélszámig lesz elégséges.
Ha a te kk-d sem engedte be a KA-t akkor nayg valószínűséggel a GaTeS kábelTV ajánlata szimpatikusabb lesz neki és akkor talán a net is képbe kerülhet.
Ez a tetőszigetelés dolog kamu, ilyen nincs a tetőre gyakran fel kell járnia a kk-nak vagy szerelőknek a szellőző rendszert átvizsgálni karbantartani. Olyan nincs hogy nem lehet a tetőre felmenni. Épp ezért ilyen garanciaszerződést soha nem fogadhatott el, és szerintem ilyen nem is létezhet, mert az elég non-sence lenne.
A UPC-Direct, szerintem csak előfizetőre köthető, csoportosról még nem halottam, de attól még lehet. Magát a csomagot nem épp közösségi felhasználásra találták ki a célközönség a ritkán lakott területek nem pedig a ltp.-ek. Ráadásul elég húzós az ára, majd 4000, és a bekötési díja is magas a settop-box egység és az lavór miatt.
AM-Micro már szerintem itt is szóba került, bevallom nekem zavarosak az áraik mert a közössé drágább mint az egyéni. Ráadásul ott is belépési díj kell, meg decoder minden TV mellé. Ráadásul elég erősen befolyásolja az időjárás az adás minőségét, erről sok rossz tapasztalat maradt azon csatornákról amik még anno AM-en jöttek be sok éve.
Persze mindenki azt választ amit akar a GaTeS is csak egy alternatíva.
Amit írsz egy utópisztikus álom. Olyan törvény soha nem lesz ami tiltaná hogy egy pénzügyi érdekeltség egyszerre többpiaci szegmensben is részt vegyen. Márpedig amíg a UPC adja kábelTV-t addig a Chello kizárólagossá biztos meglesz, de ha egyszer lesz olyan törvény ami a kábelTV-s szektorban is liberalizációt csinál akkor is előnyt fog élveni a többivel szemben. Márpedig ilyen liberalizációra semmi esély, még az EU-ban is cska 2005-re volt egy javaslat, de tudtommal az ottani erős lobby miatt elvetették, nállunk meg még fel sem merült hogy legyen. Amíg pedig a törvény nem kötelezi a fatávkábelt hogy a Suxeleron kívül másnak is engedje a kábelnet szolgáltatást addig ezeken a piacokon továbbra is monopol helyzet lesz. Ez van. Pont ezért húzna ki a GaTeS üvegszálas kábelt. Csak a saját kábelen lehet egy cégnek jogbiztonsága hosszú távra. Erre jó példa a TvNet esete ahol a UPC kivásárolta alóluk az önkormányzati kábelTV hálózatot, miközben épített egy sajátot is a jogbiztonság kikezdhetetlensége érdekében. Aztán mivel 2 hálózatot üzemeltetni nem gazdaságos az önkormányzatit megsemmisíti. Így vett piacot a fatávkábel is az egész kerületünkben, eyedül mi tudtunk ellenállni. Ha ez nem így lenne, vagyis nem lenne a ltp.-é a kábelTV gerinc, már rég bekebelzte volna a fatávkábel mint ahogy a többi ltp.-en is tette a kerületben.
Talán Ge.eF majd ír neked a régi dolgokról, ő jabban képben van. Az biztos anno a Gelkáé volt a hálózat, aztán rászáltt a ltp.-re és mi a kábelkomlexet kértük fel hogy szolgáltasson rajta műsort.
lakotars:
Az szépen a közepe, ezek szerint Szilvi már járt arra. Csak a házfal van, vagy postaláda is volt. Ha nem ezt a marketing feladatot akár magadra is vállahatod. És körbe kérdezhetsz hogy viszonyul a kk-d a dologhoz, milyen a GaTeS fogadtatása. Sajnos nem haladnak tükörsimán a dolgok, a marketing hiánya csak 1 szempont. Azért ha tudsz tény meg mindent, hidd el én is járkáltam, irogattam, kérdezősködtem, szólólapoztam míg oda juttotam hogy holnap 11-kor jönnek bekötni a lakásba a kábelt.
Dr.Brain:
Ja igazad van, sokaknak van herótjuk a szólólapoktól. Nállunk már régóta van külön tasak ennek gyűstésére a kapun kívül és polc a levelesládák mellett. Szerencsére így egyre kevesebbet dobnak be, mert a széthordók is lusták. :)
Illetékes elvtárs nem vagyok csak egy lelkes hardcore netező. :D Hogy mi van? Szerintem nyár, mindenki nyaral meg telken van. Én is ma este becsöngettem pár emberhez(kk-ból kiszedtem az igénylők adatait) hogy menyjenek szerződni, mert Szilvi szerint én vagyok az egyetlen a házban. De szinte senki nem volt otthon pedig 7-8között mentem. Talán szeptembertől jobban beindul az élet. Látod enyire lusták az emberek hogy elmenjenek szerződni a Vizi 2-be, úgy látszik az már túl messze van. Pedig minden ajtóra kiraktam a papírt és minden levelesládába dobtam 1 hete reklámpapírt, de vagy nem veszik komolyan vagy csak várják a sült galambot. Azért ilyen hozzáállás mellett a GaTeS-nek is nehéz.
Hogy a házatokkal mi van arról szerintem Szilvit kérdezd. Út közben néha beugorhatsz hozzá, ráadásul neked a Vizimolnár 2 elég közel is van(14-20-ig). Szerintem most szenvednek a szerelési nehézséget miatt amiről tegnap regéltem. Kérdezd meg Szilvit a házatok kk-ja aláírta-e már a beleegyezési nyilatkozatot hogy mehetnek szerelni, és ez nála mikorra van beütemezve. Sajnos annyire nem vagyok benfentes hogy minden papírba belelássak, én is csak annyit tudok amit a kérdéseimre felelnek.
Pucros:
Te és lina hol is laktok? Már kezd majdnem összeállni a kép. Csak arra emléxem hogy a csúzda magasságában, egy tizesben és egy 3 szintesben. Cavintont!!! :D
Na hogy a mai napról is essék szó. Szóval úgy néz ki Szilvinak mégis igaza lesz. Sajnos Ákitól még mindig nem kaptam levelet, pedig az lenne a 100%. A lézert biztos felrakták a háztetőnkre, ma fenn volt a kk, viszont bekábelezve tuti nincs ami nekem furcsa. Switchet nem tudom mert a szerelőrészben nem volt. Holnap jönnek 11-kor kábelezni a lakásba.
Viszont megint megkezdődött a szokásos pénzgyűjtés mint minden szereléskor. Valami 4 vagy 5ezer forintot akarnak kérni akkor ha bonyolultabb szerelést akar az illető. Tehát szép kábelezés, közvetlenül a gépig, szakszerűen megcsinálva(lambéria esete meg ilyesmi). Az ingyé munkánál megint próbálnak sumákolni, majd holnap kiderül hogy mit akarnak. ma volt egy srác aki itt volt amikor a lépcsőházakat is kábelezték de nem igen tudtunk beszélni mert megcsörrent a bunkofonja és elviharzott. Szóval ő hanyagul odavetette hogy a bejárati ajtó mellé rakná az ajzatot, mert azon fal túloldalán van a kábelszekrény így 0 méter kábel kellene és csak 1 fúrás lenne az egész. Na erre bepöccentem, mondtam hozzák be a nagyszobába, az ajtó mögé, oda ahol a KA féle kábelTV becsatlakozás van, én oda kérem az összes végpontot. Ez kb 3 méterre van az előbb említett ponttól. Na itt volt részéről az elviharzás így nem tudom holnap mi lesz, de én tuti nem fogok engedni. Egyébként a szerződésben az van hogy kötelesek 1-1 végpontot beüzemelni, de arról nincs kitétel hogy X távolságig, így akár kérhetném a gép mellé is szerintem. Egyébként attól a ponttól akár én is elvinném, annon úgy 12méter kábeltávolság, és csak egy már meglévő lyukat kell kiszélesíteni hogy az UTP is elférjen. Azért nem bánnám ha adnának kábelt, ne én rohangáljak, nekik úgyis volt eg csomó. Szóval ma először kicsit bepöccentem ezerre a szerelőre, de remélem a holnapi nap nyugisan zajlik.
Szilvi szerint utánna már élni fog a net, amit én kicsit kétlek mert nem tudom a switch beüzemelése hol tart és a lézer bekábelezését mikor akarják megejteni, valamit azt hogy egyáltalán van-e elé hálózati szakasz amire ez a lézer rá tud kapcsolódni. A srác aki elrohant szerint már megjött a nagyobb hatótávolságú lézer is így a renitens házak átugrása a keleti régió felé már nem akkora akadály.
Na ez szép hosszú lett, majd folytatom később, mert a végén még ínhüvely gyulladást kapok. :D