Most akadtam rá erre a topikra, rögtön át is futottam.
Meglepődve tapaszaltam, hogy itt a "keleti végen" (Vizimolnár 40.) még csak nem is hallottam erről az egész ügyről. (Bár nálunk, a felkészült kk-nak köszönhetően, idén még rendes közgyűlés sem volt, nemhogy rendkívüli.)
És mi az aktuális helyzet kábeltévé ügyben?
Erről a "kié a drót" vitáról már hallottam, de tuti, hogy nem a "lakótelepé", mert olyan nincs, a lakótelep nem jogalany (vagy mi), nem lehet tulajdona, nem lehet perelni, nem tehet jognyilatkozatot. Emiatt ugye minden de jure ltp-szintű megoldás eleve ki van zárva. A sok ház külön-külön, meg a lakók egy házon belül is, nagyjából anarchoszindikalista (Gyaloggalopp rulez) közösségként működik.
Én tavaly decemberben futottam egy-két kört a kk-val, meg a KA-val. Át akartam volna térni a sorosról egyéni szerződéssel az újra, de a KA-nál azt mondták, hogy nem lehet, mert a kk nem engedte be őket. A kk azt mondta, hogy csak azért nem, mert semmivel nem tudták igazolni, hogy ők a KA megbízásából csinálnak valamit a kábelekkel.
Meg azt is modta a kk, hogy semmit nem lehet a tetőre szerelni, sőt ki sem lehet menni a tetőre, mert különben elvész a tetőszigetelés garanciája. Ez szerintem biztos nem igaz.
A tévére az AM-mikró mellett nem lehetne alternatíva a UPC Direct? Azt nem lehet kisközösségi rendszerben igénybe venni?
Egyébként szerintem értelmes módon végleges megoldás csak akkor lesz, ha elválik a drót tulajdonjoga a dróton nyújott szolgáltatás. Ahol működik a liberalizált telefonpiac, ott sem úgy van, ahány szolgáltató annyi drót.