Gondoltam, kihagyom ezt a vitát, de mivel kellemesen személyeskedő volták Béka, úgy érzem, mégis meg kell nyilvánulnom.
PéterM finom volt. Nem akart senkit sem zavarba hozni, ezért nem fogalmazott pontosan. Mivel ez a fejére szállt vissza,(akárcsak az én finom fogalmazásom, amikor a Cherubiontól "távoztam") kicsit pontosítok.
Fél évvel ezelőtt, amikor még jelölések "fasorban" sem voltak, az egyik zsűritag azt mondta, nem bírta elolvasni Jani könyvét, letette. Idén tavasszal ezzel a zsűritaggal személyes ellentéteink támadtak. Mivel az utolsó fordulóban (ezt a díj kiopsztása után tudtuk meg) csupán két regény maradt a díjazható kategóriában, s az enyém az említett tagnál szóba se jöhetett, maradt Jani regénye (amit nem bírt elolvasni, de amiről most azt mondta letehetetlen). Hát ez van. Így érthető a dolog Béka vagy mondjam el idegen szavakkal irodalomelméletileg alátámasztva?
Tévedés ne essék, gratuláltam Janinak. Az is tény, hogy regényemet a zsűri azzal utasította el, mivel ez egy sorozat tagja, várják a folytatást, s díjazzák azt. OK. Ezek szerint Janinak nem lesz folytatása...
Szóval valami átlátszó.
Megint tévedés ne essék, megvagyok egyszeres Zsoldos Péter díjasnak is boldogan :-) Csak az bánt, hogy nem a művek, hanem a személyes ellentétek határozzák meg a díj kiosztását. S felvilágosítalak, nem csak NI és GA, hanem idéntől SZS sem kap díjat többet.
Az Egyik Magyar Tolkien Mester