APT Creative Commons License 2002.08.21 0 0 6860
PANERAI: Igazad van. Az álláspontom védelmében azért annyit hozzátennék, hogy a L.U.C.-nak vannak jóval olcsóbb közémpásodperces kivitelei (pl: 4.96), amelyek technikailag ugyanarra a bázisra épülnek, és pontosságban gyakorlatilag ugyanazt hozzák. A ROLEX az árakat tekintve valóban nem jó példa abból a szempontból, hogy a 3135-ös werket megkapod "olcsóbb" ROLEXekben is, amelyek olcsóbbak bármelyik L.U.C.-nál. De én alapvetően nem is erre gondoltam, hanem arra akartam utalni, hogy egy műszakilag teljesen hagyományos szabályozó-gátló konstrukció is ugyanolyan jó, vagy akár jobb eredményt is produkálhat, mint az elvileg jobb különleges konstrukciók, csak eszerint nem fogalmaztam elég pontosan.
- A G.O.39/UNION26-hoz hozzászólásoddal meg már miért ne értenék egyet? Ugyanez az eset a Poljot Nikolai II-ben levő gravírozott werk, csak a gravírozás felára kétakkora volt, mint amennyiért már kapok egy alapkiépítettségű komplett 3133-as órát, nekem mégis megérte. Nyilván nyújt többletet a G.O. egyedi finishe. De a műszaki alapok és ebből adódóan a járáspontosság és használhatóság az azonos.
- De a kisördög bennem azért megkérdezné: mitől a világ legjobb werkje a 3135-ös, és a második a C26/C39? Órás szaklapban olvastam már olyan minősítést, ahol az IWC régebbi automatáját tartották a legjobbnak, és nagyon sok helyen a mai automatakonstrukciók 80%-nak az alapját képező EternaMaticot dicsőítették. Manapság több szakíró épp az L.U.C 1.96-ot tartja a legjobbnak. Semmilyen véményben nem hallottam legjobbnak mondjuk a PAtek 241-et, pedig csodálatos werk, gyakorlatilag nulla meghibásodási rátával, több évtizedes múlttal. És a legjobbak közé pedig beférne a megkopasztott 7750 katalóguswerkből származó 7760? És ennél pragmatikusabb vagyok szerintem az igazán jó és jól kidolgozott, kiforrott werkek között alig-alig lehet igazi sorrendet felállítani, ha vannak is mért különbségek, azok a használatban elenyésznek, tekintsük nagyjából egyenértékűnek őket,és döntsön ki-ki nyugodtan érzelmi (vagy anyagi) alapon, pusztán technikai oldalról nemigen fog csalódni!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: panerai (6859)