Kedves tartalék nikk!
Remélem, hogy legalább te voltál olyan alapos és elolvastad, hogy kinek a felszólalása volt az, amelynek végén Orbán Viktor az alábbiakat mondta nem hivatalos formában az ogy-ben 1990-ben.
Ha esetleg nem tetted volna meg, akkor elárulom, hogy Bogdán Emil volt az, egy akkor mdf-es képviselő (legutóbb miépes), akinek a Vaú-ban elhangzott jegyzete volt a téma.
Idéznék a jegyzetből, jó?
"Mit kezdjünk akkor Huxley, a biológus tételével, miszerint a pigmeus bennszülöttek törzsfejlõdésileg sok szempontból közelebb állnak az emberszabású majmokhoz, mint az európai fehér emberhez? Mert ha következetesek akarunk lenni, vagy ki kell embertestvéri közösségünkbõl a pigmeusokat vennünk, vagy be kell vennünk az orángutánt. Én az utóbbira szavaznék, nehogy kirekesztõnek tûnjek."
Az ogy naplóban pár hozzászólással korábban találsz további részleteket is. Nos, Bogdán úr ezt a jegyzetét próbálta nem túl hiteles módon magyarázgatni. És mivel a felszólalása végén ("Befejezésül csak annyit, amit egy idõs hölgy mondott, aki ezt végighallgatta. Azt mondta - és ebben benne van az egésznek az összefoglalása -: aki mindenkit szeret, nem szeret az senkit sem. Ezt akartam én elmondani. Köszönöm szépen.") az mdf frakció tapsolt, ekkor mondta Orbán, amit.
Lehet, hogy nem volt ízléses, amit csinált, mai aggyal biztosan másképp fogalmazna, de akkor mit mondasz Bogdán Emil gondolataira?