acsd Creative Commons License 2002.08.20 0 0 185
Halihó!

Kedves Elnyomott,
köszönöm a kioktatást.
1. Villanyosmérnökként van némi közöm az elektromossághoz
2. Villámok isteni eredetéhez egyáltalán nem ragaszkodom - nem is ezt írtam (161), csak arra óhajtottam rámutatni, hogy ha látsz egy nyilvánvaló okot, még nem biztos, hogy amögött nincs más ok. Lehet, vagy nem lehet.

Teremtés-nem-teremtés:
"amit tudunk, az alapján a világ önmaga időben visszafelé végtelen létező"
Bocsika. Ezt ki tudja? Ez 1 db. feltételezés. Vagy tény lenne? Mert akkor meg 1-0 a javadra :-)
Annyit írtam csupán, hogy van más hipotézis is. Vajon miért állna meg inkább az általad támogatott feltételezés inkább?

Nyilván nem fogalmazhatok elég világosan, azért maradt homályban, miért vetettem fel pl. a testenkívüliséget.
Hawkeye állításával szemben igyekeztem érvelni amellett, hogy van még a félelmen túl, ami vmilyen felsőbbrendű elrendező képének kialakulásához vezet - merthogy erről szól a topic. Ő azt írta, felvilágosultak mindent tudnak, vagy legalábbis majdnem. Erre én, nem dehogy, van még mit tudni.

Kő gondolkozása.
Azért megnyugtató volt, hogy Req értette mire is gondolok.

"ajánlom olvass és tanulj, de ha nem megy,..."
Jó tudni, hogy szereztem egy jóakarót. :-))))))
De nem te mondtad valahol, hogy a tudomány egyik ismérve a kételkedés? Én most itten kételkedek :-)))

Kedves Req,
"Az számít csak, hogy az emberek mihez kezdenek a vélt vagy létező istennel."
Mélyen egyet vagyon értve.
Szavaid összecsengenek egy a 19. század végén élt hindu tanító, Bhaktisziddhánta Szaraszvatí szavaival: "... amikor az egyházalapítás gondolata felmerül, az az élő lelki mozgalom közelgő végét jelenti."

"istenek valójában földönkívüliek"
Így van, ez is egy lehetséges magyarázat, én sem próbálnék mindebből valmiféle bizonyítékot kreálni. Mint érdekesség vetettem fel. Annyit hallok arról, hogy tudományos világkép sorra veszi a tényeket, s nem válogat közöttük kedve szerint. Mégis, sajnos csak Nemere áll a rendelkezésünkre...

"Vannak ilyen rejtélyek, de mivel a magam részéről kevés esélyt látok arra, hogy ezzel kapcsolatban valaha is megtudjam az igazságot"
Megint csak egyet tudok érteni veled, ezért választottam saját olvasmányt (hamisítás...)
OFF - mielőtt Elnyomott ismét megfedd
A kedvencemet nem is említettem. A pi értéke 32 jegyig kódolva egy versben. A hindu matematikusok a hosszú számokat az ábécé betűivel jegyezték meg, s halottam egy 32 szótagú verset, (valahogy így kezdődik: gópí bhágja madhuvráta) melynek szótagjai a 3.1428stb-t adják.
ON

Kő.
A szösz tudja. A rendezetlen állapot nagyon sokféle a rendezetthez képest. Van annyi időnk?

Üdv!
acsd