Szia...
Bocsáss meg, de amit a villámlásról mondasz, az arra utal, hogy nem vagy tisztában az elektromosság elméletével. Ez nem hit, vélemény kérdése már pár száz éve, hanem tudásunk birtokában egy teljesen érthető, egyszerű természeti jelenségről van szó. Sajnálom, hogy ezt nem érted, olvass utánnak nálamnál hitelesebb forrásban, mondjuk egy általános iskolai fizikakönyvben, de adok Neked pár linket: Franklin kísérleteirôl, Meteorológiai alapismeretek, A villám, Gyakori kérdések a villámvédelemmel kapcsolatban
Teremtés-nem-teremtés: ha figyelmesen olvastál volna, megérted, hogy azt írtam, ez nem eldönthető kérdés, viszont e két alternatíva közül az egyik megáll önmagában, a teremtéshez meg el kell képzelni olyat, amiről nem tudsz meggyőződni. Az én szememben ez lényeges különbség, számodra nem, ebben különbözünk :-)
Testenkívüliség: itt teljesen offtopic, nyiss róla egyet, erre való a fórum, de szerintem találsz is, ha foglalkoztat...
...s kedves acsd, nem a kő kezdett el gondolkodni, hanem az ember... sajnálom, hogy ezt nem érted, ajánlom olvass és tanulj, de ha nem megy, mert ugye ez fáradtságos dolog ám, akkor légy boldog hiteddel...