Nem értettem félre sejtettem hogy lépcsőházra gondolt, de házat írt. Ha 11 lakásos ház lenne oda nem érné meg bemenni, de azok a háztömbök amik érekli a GaTeS-t átlalában úgy 54-100 között lakják. Amire én gondoltam az a térkép aljén lévő lőpormalomnál lévő kis négyzetek 1 lécsházzal és az őrlőnél is látok 2 lépcsőházas konstrukciókat. Gondolom azok a kicsit a cseréptetősök nem ismerem azt a részét a telepnek.
Kis ház szerintem nem éri meg a GaTeS-nek, de nem tudom neki mi erről a hivatalos állásfoglalásuk. Amikor az eszközök számosságáról volt szó még anno 1 hónapja akkor 50 lézer eszközről volt szó és 60 switchről, azért több mert egyes céges ügyfeleknek lesz külön példány. Márpedig a ltp.-en nem 50 háztömb van, nekem az a gyanum hogy a palicsi részt meg torma kálmánt kihagyják. Pedig nem lenne logikus, de 50-ből csak nagyobb háztömb van a telepen.
Ha belegondolsz azért nem éri meg egy kicsi, mert ha 11-en laknak benne abból jó ha 1-2 esetleg a legjobb esetben 3 user lesz az elején. Ennyi userre nem éri megvenni $600-ért egy lézert, 1800$-ért egy switchet, ráadásul ha később megvalósul behúzni az üvegszálat és a hozzá szükséges hardware eszközöket fedezni. Ez így 1 lakóra 3-400ezres beruházás lenne ami túl sok év után lenne csak rentábilis. Nekik azért kellenek olya házak amikbe sokan laknak és van elégséges számú jelentkező. Ugye a papíron az elején az állt 25%-os érdeklődés esetén fognak bele. Én nem tudom megvan-e ez, de kétlem, nem tudok róla hogy a 10-esekben 20-25 lakás is előfizetne netre, Klári is valami 10 körüli számról írt. Nállunk tudom hogy megvan mert 16 igénylés van az 54 lakásból és a vizi 2-4-ből is magas volt az jelentkezők száma. Szóval nekik kell az elégséges előfizetőszám egy adott eszközparkra, mert különben soha nem lesznek nyereségesek.
Ps. Klári a magánban írt levelemben azt írtad hogy személyekkel íratod alá a petíciód. Szerintem ezzel nem sokat érsz el, mert hiába ír alá 1 lakásban 3 ember, ők akkor is csak 1 szavazat. Ha ögy vesszük csak 7 szavazatod van, ami édeskevés, tudtommal 10% kellene egy közgyűlés összehívásához, Zoliék házában ez lesz a cél ha hazajön majd szeptemberben. Szerintem a netigénylőknek ennél nagyobb számosságban kell lenniük nállatok, biztos lesznek még potenciális pártfogóid.