>De Péter, azért ne adjuk már a naivat.
>Köztudott, hogy van legalább két szerző >Magyarországon, aki jelen zsüritől soha a büdös >életben nem fog Zsoldos-díjat kapni -- NI és GA. >Hogy miért, azt majd elmondják vagy nem mondják >el ők.
Hm. Ez elgondolkodtató, főleg a tavalyi évre visszagondolva, amikor is Gáspár nyugodtan megkaphatta volna a díjat (Bujtor után bárki).
A könyvet pedig nem fikáztam, csak kifejtettem a véleményemet. Ha fikáztam volna, akkor azt írtam volna, hogy "nem érdemelte meg a díjat", hogy "plágium", meg ilyen baromságokat. Ezt pedig nem tettem, mivel nem ezen a véleményen vagyok. Én magamban elég alaposan szétválasztom a két problémát. Az egyik az, hogy nekem személy szerint nem tetszett a könyv. Pont. A másik, hogy úgy érzem, valami megint büdös a Zsoldos Díj háza táján. A kettőnek nincs köze egymáshoz.
>mivel a zsüri emberekből áll, lehetnek személyes
>ellentéteik.
Lehetnek, mindaddig, amig ezt nem viszik bele a döntésbe. Amint belekerül, én megkérdőjelezem a zsűri legitimitását. A legszomorúbb ebben az egészben az, a zsűritagok tényleg jóhiszeműen jártak el (vagy legalábbis a többségük), azonban az indoklás miatt (aminek írott változatát hiányolom) nem áll meg a lábán. Ennek a legfőbb szenvedő alanya természetesen Jani, akinek a legnagyobb "bűne" az, hogy elfogadta a jelölést és meg is kapta a két kategóriában a díjat.