norwood:
>>> Először is, nem sejtek konspirációt a háttérben <<<
Bocs, de a 39-es hozzászólásod utolsó mondata ez:
"Azonban az, hogy tudom, a zsűri egyik-másik tagjának álláspontja fél év alatt gyökeresen megváltozott, az zavar, mert megint érdekeket sejtek a háttérben."
Ebből nekem az esett le, hogy a nyertes felőli befolyásra gyanakszol. De az alább írtak persze más megvilágításba helyezik a történteket.
>>> volt olyan zsűritag, aki megint nem a könyveket, hanem a szerzőket tette mérlegre. És mivel a szerzőkkel való kapcsolata megváltozott az elmúlt hónapokban <<<
De Péter, azért ne adjuk már a naivat. Köztudott, hogy van legalább két szerző Magyarországon, aki jelen zsüritől soha a büdös életben nem fog Zsoldos-díjat kapni -- NI és GA. Hogy miért, azt majd elmondják vagy nem mondják el ők. Ami nekem kicsit fals, hogy csak most, érintettséged révén kezdesz buslakodni efelett -- illetve nem is buslakodni, hanem egy egyébként jó könyvet nagyívben fikázni. Miért nem lehetett elsőre azzal kezdeni, hogy személyes ellentéteket sejtesz a díj odaítélése hátterében? Arra én is csak rábólintok, persze, mivel a zsüri emberekből áll, lehetnek személyes ellentéteik. Sajnálatos, de így van -- a fent említett két úr speciel az én kedvenceim közé tartozik, mégse pocskondiáztam halálra a Másik Magyar Tolkien Mestert, amikor elvitte Gáspár András elől a díjat. Ilyenek a körülmények.
>>> A személyeskedéstől pedig kímélj meg Béka, ha visszaolvasod a hozzászólásaimat, sosem ragadtattam magam ilyesmire. <<<
Még jó.
Bye,
Béka