devnull
1998.06.13
|
|
0 0
19
|
Nemcsak a sörnél számít a víz (lásd sör-topic), hanem a kávénál is. Csapvízbôl nem lehet jó kávét fôzni. Buboréknélküli ásványvíz, vagy az Erzsébet-hídi Hungária forrás vize a jó alapanyag.
Sok víz, rézedényben forralva. Ha lobog, beletenni a lisztfinomra ôrölt (a Ráday utcai Coquannál vásárolt) kávét (sokat). Ha felfut, lekapni a tűzröl és bele egy kis kakaót, ha megint felfut, akkor egy kis fahéjat bele és kész. Dupla szűrôpapíron (hogy lassan csepegjen) átengedni.
Forró tejszínnel és/vagy hideg tejszínhabbal (cukor nélkül); ünnepnapon (ez bármikor lehet) egy (nagy) csepp portoricoi rummal, vagy whiskyvel, - hát igen.
(Tudom hogy macera, dehát ha igazán jót akarsz, bármiben, az mindig macera...)
|
|