Köny Creative Commons License 2002.08.17 0 0 1432
Sziasztok!

Végre megvan a dCi Clio, tegnap este 6-kor átvettem a Renault házban. Az ablakgravírozást eltolták, úgyhogy szép fehér csíkok vannak minden ablakban. Na mindegy, túlélem. Az autó maga nagyon furcsa a benzines Tech Runom után, igaz nem mertem nyomni neki, mert kb. 1500km-ig kímélni kell, nem mehet a fordulatszám 2500 fölé. Szerencsére van benne fedélzeti számítógép 8 funkcióval, úgyhogy nyomonkövethetem a pillanatnyi fogyasztást ami egyszer hazafelé 2.8l/100km (!) volt. A digitális klíma szépen hűt, igaz még meg kell tanulnom a kezelését pontosabban. A legmeglepőbb az egészben, hogy belülről sokkal csendesebb mint a benzines Cliom volt, és a futómű is egészen más, sokkal feszesebb, jobb a kanyarban is (15-ös Gradient könnyűfém felnikkel). A műszerfal nagyon szép, és a kivitele első osztályú (puha műanyag, be tudom nyomni az újjammal), szerintem a legigényesebb a kategóriában. A fényszórók is sokkal jobbak, mint az előző Clion, erősebben világítanak, ugyanez érvényes a hátsó lámpaegységre is, ami szebb is lett (átlátszó a búra "méhsejtes"). Egyelőre ennyi, további élmények később.

Üdv.

Köny