APT Creative Commons License 2002.08.16 0 0 6827
Köszi a visszajelzéseket, beépítem a tesztbe, és úgy gondoltam, biztos aratna némi tetszést, ha lebontanám az automatikát, és egy kicsit azt is körüljárnám. Az alapwerken amúgy nincs sok érdekes. A kis kerek Poljotnak amúgy ez ám a "legdrágább" változata, a natúr nemesacél, aranyozás nélküli kivitel csak 29750 pénz, és ez már tényleg nem egy rettenet egy ilyen kivitelű, valódi nemesacél tokos óránál (ebben az árfekvésben még bőven lelni krómozott műanyak tokos karcóracsodákat). Amúgy mielőtt meggyanúsítanátok (félek ám Messershmitt epébe tunkolt pennájától ;) ): nincs érdekeltségem a cégben, csak tetszettek az órák és abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy még a piaci bevezetés előtt VIP vevőként (s bevallom, igen jó áron) kaphattam belőlük.

GLASHUETTE: A zafír hiányát szóvátettem, viszont az órába minden nehézség nélkül be lehet tenni - és méretei alapján kapni is bele - zafír síküveget. Így ha valaki vesz egy ilyen órát, akkor a bejáratás után órásnál megejtett finombeszabályzás örve alatt bepakoltathatja a zafírt, és lelki megnyugvást lelhet.

TE_O: Biza vitathatatlan, hogy az oroszok soha sem zuhantak lelki krízisbe holmi ötlettolvajlás és ipari kémkedés okán (hacsak - mert azért erre is volt példa - nem ők voltak a szenvedő alanyok). De jó mestertől azért nem szégyen tanulni, és a Zenith mint példakép a Vosztoknak is megfelelt (képzeld el, milyen óra lett volna, ha mondjuk Peter Henlein a példakép? ;))) ). A Slava meg tényleg elviselt volna egy genfi csiszolást, aranyozást-ródiumozást, de a gyár erre sajna nem vállalkozik, ha meg Sorokhovék németországban szétszedik és finishelik a werket, az akceptálhatatlanul sokat nyomott volna az árán. A Nikolai II kronó már alapkivitelben is finomított werkkel készül, aranyozott a kronókerekek hídja és átcsiszolt az egész werk, mégis 114eFt a felára a kézzel gravírozott, aranyozott, finishelt werknek (nem is vagyok normális, hogy ilyet rendeltem, no de hát egyszer élünk nem?)!

ORAGYUJTEMENY