Meia_Lua Creative Commons License 2002.08.16 0 0 477
A régi dekóder egy digital alapszett mozdonyból való 7 vezeték, csak a panel egyik oldalán vannak kis biszbaszok és max 28 lépéses módban hajlandó működni, többet nem tudok róla :(((

Tapasztalatok a 10745-ről? Egy nap alatt még nem sok, de lássuk: Az első és legfontosabb különbség a mozdony hangja. A régi dekóderrel meglehetősen zajosan indult és menetközben sem volt épp csendesnek mondható. Az újal szépen csöndesen indul és kb 1/4 sebességnél, már a kerekek keltette zaj elnyomja a motor hangját, a régivel azért menet közben is vísított rendesen.
Sokkal finomabban szabályozható, a régivel max 1/2 de talán még kevesebb állásnál teljes sebességgel robogott a mozdony és az automatikus fékkésleltetéssel sem voltam kibékülve. Az új valóban a 0-tól a (beállított) Max.-ig megy ahogy megyfigyeltem és nem győzök elégszer gyönyörködni benne ahogy elindul, főleg egy súlyosabb szerelvénnyel. A terhelésszabályzás ugye nem volt a másikban, de nagyon tetszik, hogy a leejtőn nem gyorsít be, sajnos a helyhiány miatt az egyik alagútban található egy 5%-os emelkedő, eddig nem győztem kivárni, míg fölmászott rajta, (ha meg elég "gázt" adtam neki az egyenes szakaszokon túl gyors volt) most meg mintha cérnán húznák, hegyen völgyön ugyanakkora sebivel :O))))
Viszont sajnos egy negatívumról is írnom kell. Amíg a régi dekódderrel, enyhe villogással, lazán végigment a mozdony a síntisztító kocsival. Ott az új villog, szaggat, rángat, stb... minden baja van. Két kör a síntisztító kocsi + csörgő-régidekóder kombinációval és máris ment simán mint a kisangyal. Nem tudom, te tapasztaltál-e ilyesmit. JA és még annyit, hogy ebben az esős időben 3-4 naponta kellett járatni a régi dekóderhez a kocsit, ez az affér meg ma reggel játszódott le, az az 1 nap alatt.

Összegezve egyet kell értsek Roccoékkal: Digital is Cool :O))))))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (476)