minderbinder
2002.08.14
|
|
0 0
20
|
Akkor megkerdeznem. Hol es mivel de foleg ki sertette meg mostanaban a sajtoszabadsagot? Ha jol tudom a koz-TV a szabalyoknak megfeleloen, a kuratorium iranyitasa mellett mukodik, a donteseket a kuratorium altal megbizott vezeto hozza. Ha jol tudom, egyetlen lapot sem tiltott be az uj kormany. ha jol tudom a lapalapitast, a sajto maganpenzekbol torteno tamogatasat semmi es senki nem tiltja. Ha jol tudom, a MN ellen torvenysertes megalapozott gyanuja alapjan ugyan indult eljaras (lehet tobb is van), de mukodeset senki fel nem fuggesztette. Ha jol tudom a TV kuratoriumban mindossze annyi valtozas tortent, hogy az kiegeszult a torveny alapjan a parlamenti viszonyoknak megfelelo modon. Tovabba a sajto balosnak nevezett resze is beszamol a sajtoszabadsagert torteno tuntetesrol, Orban hasonlo ertelmu nyilatkozatarol. (Mar ez onmagaban enyhen komikussa teszi a dolgot, hogy ti serul a sajtoszabadsag es errol tobb sajtoorganum is beszamol.) Kerdem tehat, hogy ki es hol akadalyozza ma a szabad sajtot. Az egy mas kerdes, hogy nagyon helyesen a Fidesz es talpnyaloi kiszorultak a kozszolgalati TV-bol, es remelhetoen lassan a kozszolgalati radiobol is. |
Előzmény: rtsrulez (18)
|
|