Crash ! A ma delelotti levelvaltasunk kapcsan beszeltem a tulajjal. Hallottam a teljes tortenetet: a teljesseg kedveert itt is learhattad volna mielott negativ velemenyednek adsz hangot. Nem tudom mi ertelme van ennek.
Hejhaj :-) Nna, hogy ne erje szo a haz elejet, ime a teljes tortenet. Mindenki dontse el, hogy meg kell-e engem kovezni.
Tortenet kezdodott anno... A debreceni Malom Park felkerte a LAVA-t egy kiallitas szervezesere. Ez a kiallitas lesz hetvegen. A LAVA szerette volna szinesiteni a kialitast az N-es amerikai temaju gyujtemenyenek benutatasaval, agy kis digitalis dologgal osszekotve. Ugy gondoltuk, hogy magaban egy felallitott palyan az amerikai stilus nem igazan vonzza a tekinteteket, igy kossuk ossze azt egy kis digitalis bemutatoval / adjunk hozza egy kis digitalis vezerlest, az jobban fogja a szemeket vonzani.
Namarmost a digi vezerlo adott, kellett volna par dekoder (enszemely szerint 2-3 darabbal megelegedtem volna), mert mint nemsokkal a vasarlasi szandek beindulasa elott kiderult, hogy nem lehet az NMRA Small Pluggal szerelt dekodereket az amerikai mozdonyokba rakni, mert nincs bennuk foglalat, csak a nyakra van festve, hogy melyik vezetket hova kell forrasztani.
Gondoltunk egyet, vegyun dekodert. HA van "drotos", akkor azt, ha men nincs csak Small Plug-gal szerelt, akkor kokanyolunk, istenem, de hat dekodert nem naponta cserelgetunk a mozdonyokban.
Erkel utca felhiv, kerdezem van-e dekoderuk. Van. A milyen kerdesre a valasz az, hogy drotos. Es van tobb darab is. A dolgot ott rontottam el -szerintem- hogy megmondtam, hogy a LAVA-nak kell.
A valasz erre, hogy ja, a LAVAnak nem adnak, mert alig van, es csak annak adnak, aki mozdonnyal egyutt viszi. Meg kulonben is minek nekunk a dekoder, mert semmi ilyen cuccot nem vasaroltunk meg naluk.
Fejkaparas, telfon az elnokunknek, hogy gaz van - nem, most nem a gazszolgaltato asta fel a LANG muvhaz elott a teret, hanem nem jutunk dekoderhez.
Fejvakaras tovabb, probaljuk meg megegyszer, joszoval, ugyanmar legyenekszivesek eladni nekunk azt a dekodert, hiszen az elnokunk allitolag jo viszonyban van a tulajjal, es ha szemelyesen bemegyunk, akkor biztos adni fognak nekunk dekodert.
Ok, LAVA egyesulet meg pesten levo tagjainak egy resze (3 fo, koztuk jomagam) besetalunk az Erkel utcai boltba. Egy kozepkoru ur fogad bennunket, es elmondjuk, hogy dekoder kellene. N-es, raadasul. Elovesz valahonnan egy kis muanyag dobozkat, rajta a LENZ felirat, benne egy NMRA Small Plug-gal szerelt dekoder. Szivem ragyogni kezdett, hogy hurra, bar forraszthatok, de fogunk mukodni debrecenben.
Ezeket hallvan elokerul a bolt melyerol egy holgy, aki megkerdezi, hogy csak nem a LAVA-nak lesznek a dekoderek? Mert akkor nem vihetjuk. Na, itt b***tam el megint, mert bevallottam, hogy bizony, LAVA Egyesulet lenne, akinek kell. Nemnem, akkor nincs. Mert alig van (telefonban azt beszeltuk, van tobb drotos is, itt meg egybol egy Small Plug-os dekodert raktak az orrom ele - nem tudjak mi van a boltjukban, vagy ....?).
Gondoltam utolso probalkozaskent, felteszem a kerdest, hogy es ha nem a LAVA-nak vasarolom, hanem magamnak (majd leverem az elnokon tagdij fejeben a dekoderek arat), akkor sem elado.
Szoval az en szemembol az tunik ki, hogy amig nem hallottak meg a LAVA nevet, addig nem volt semmi gaz. De mivel en - masodik forduloban mi - a LAVAtol jottunk, nekunk mar nem volt elado a dekoder.
Indok, hogy ez az utolso (nem akartam kerdezi, hogy mi van a telefonban emlitett drotos dekoderekkel, mert nem akartam vitazni), es ha valaki vinni akar mozdonyt, akkor nem tudnak Neki hozza dekodert adni. Mert nyar van, uborkaszezon.
A holgy emlitette, ha viszunk mozdonyt, akkor kapunk dekodert.
En vitanak nem sok ertelmet lattam, tavozni keszultem, meg elhoztam az egyesulet szamara egy par MIBA-t es egy masik modellezesi ujsagot, amit a LAVA megrendelt. Fizettem, tsok.
Meg az egyik srac vett ket jelzot, fizeteskor veletlenul nekiment (belerugott - veletlenul) a penztargep elott levo kartondobozba. Jott a megjegyzes hogy miert nem tetszik elferni a nagy labaival? Persze mosolyogtunk, de nem hiszem, hogy a kereskedonek ilyen szavakkal kellene illetnie a vevot.
Nna, lehet hogy hibat kovettem el korabban, hogy leirtam a dolgot, de mivel mar sokszor irtunk errol, megosztom a kozzel a velem/velunk tortenteket.
Ha valaki azt mondja, hogy igy kell a vasarloval viselkedni, banni, megkulonbozetest tenni vevo es vevo kozott, akkor megkovetem magam, es elnezest kerek.
Na ennyi igy reggelre.
Crash_