kukucs33 Creative Commons License 2002.08.12 0 0 1394
Szia Ecoma!

Én azért (is) választottam a Thaliát mert ha náluk végzik az összes időszakos átizsgálást akkor 10 év a garancia az autóra. Lehet, hogy így egy-egy fizetős átvizsgálás drágább mint más márkánál, de remélem hosszú távon meg lesz a haszna, ha valami gond adódna. A rendeltetésszerű használatból adódó cseréket kifizetem vita nélkül (fékbetét, olaj, hasonlók), de az biztos, hogy egy kísérletsorozatot nem fogok nekik finanszírozni, ha kell, jöjjön a Fogyasztóvédelem. Szívem szerint egyáltalán nem is vinném szervizbe, de sajnos ezekhez a modern, számítástechnikával jócskán megtámogatott gépekhez nem tudok hozzányúlni (max. olajcsere és társai, de azt meg kitárgyaltuk korábban, hogy azzal viszont nem érdemes kockáztatni a garancia elvesztését), annak ellenére, hogy az előző autóimon bármikor bármit meg tudtam javítani, talán az egyetlen lakatos munka kivételével. Az a baj, hogy manapság már nem javítanak csak cserélnek és nem is érdekli őket ennél több. Ha csak egy érintkezőt kellene megpucolni akkor is kicserélik inkább az egész egységet, mi meg fizethetünk, nekik mindegy és még ők vannak nyeregben, mert egy komoly hiba esetére azért nem merjük kockáztatni a garancia elvesztését a házilagos (vagy csak nem hivatalos szervizben való) javítással. Ezért is javaslom az autó cseréjét, akkor egyrészt a garanciális idő kezdődik előlről, másrészt az új darab talán rendben össze van rakva. Szerencsére én eddig nem találkoztam semmi komolyabb problémával, bár a 11 hónap alatt csak kb 5000 km-t mentünk, de talán ha valami el akart volna romlani az már megmutatkozott volna. Azt korábbi, szervizekkel való vitás ügyeimből megtanultam, hogy csak úgy viszek autót hozzájuk, hogy pontosan megmondom mit csináljanak és mondják meg, hogy az mennyibe fog kerülni, különben teljesen ki vagyok szolgáltatva nekik. Sajnos más jó módszert nem ismerek. :-( A közös fellépést egyébként jó ötletnek tartom, több ember együttes panaszát sokkal, de sokkal nehezebb félresöpörni. :-)
Arra meg nagyon kíváncsi vagyok, hogy végül sikerül-e valakinek meghatározni a rejtélyes zaj okát és forrását.

Bocs, egy kicsit hosszúra sikeredett....

Előzmény: ecoma (1391)