armagnac
2002.08.12
|
|
0 0
80
|
Hecse, ez a kognitív disszonancia tipikus esete. Leírtam neked, hogy alakult ki a médiapiac. Nem piackonform eszközökkel. Leírtam neked, hogy nem a tulajdonosi szerkezet alapozza meg a véleménymonopóliumot, hanem a vezető pozíciót betöltő sajtókommandósok érdekszövetsége, nem csak egymással, de a pártokkal és némely gazdasági szereplőkkel is. Az is leírtam, hogy ha a fidesz a jobboldali sajtónak kedvezett, azzal csak a fenti monopólium hatalmának megtörésére tett kísérletet - az információ hatalom, tehát a demokráciát erősítő kísérletet - az mszp pedig a számára kedvező véleménymonopólium megszilárdításán munkálkodik. (Ennek a helyedben én nem örülnék.) Azt is leíram neked, hogy van kereslet a jobboldali médiára: annak ellenére, hogy nem csak a politika határozza meg az újságolvasási és "médiafogyasztási" szokásokat, a MN a 2., a HV a 2., a Sajtóklub és a VÚ a maga nemében messze 1. a piacon. Noha mind gyakorlatilag új belépő. Sok szegmensben meg tőkehiány és jogszabályi lehetőségek híján nincs és nem is lehet jelen a jobboldali média. (pl. koncessziós tévét nem is indíthat, közmédiát nem alapíthat, az átpolitizált Nők lapjával és a tabloidokkal szemben meg nehéz nyomulni a mély színvonal és jobboldali fogyasztó elvárásai között tátongó szakadék miatt.)
ÉRDEMBEN hozzá tudsz szólni, vagy csak a valóság és a képzelt világod között feszülő ellentét gyűlöletté alakításáról vagy hajlandó beszélni? A Freedom of Pressnek jó eséllyel nem lesz kognitív disszonanciája, hacsak nem jelenik meg egy nagyobb összeg a számláján, úgyhogy célszerűbb a valóságról beszélni, mint azt transzformálgatni. |
Előzmény: Törölt nick (78)
|
|