plajbasz Creative Commons License 2002.08.09 0 0 28
Szóval, a helyzet a következő:
Egyforma méretű, lisztes fajtájú (pl.rózsa)krumplit egyforma méretűre vágsz. A túl kicsiket félreteszed és másként eszed meg. A hasábokat konyharuhán szárazra (!) törlöd.
Bő olajban (legjobb a kannás fritőzolaj - nincs szaga és íze -) egyszerre csak annyit tegyél sülni, hogy az olaj egy pillanatra se hűljön le, és süsd max. 30 mp-ig.( Ha lehül, akkor a krumpli magába szívja az olajat - borzalmas lesz). Szedd papírkendővel bélelt szitára, hogy az olaj teljesen lecsepegjen róla.
Fagyaszd le. Amikor enni akarod vedd ki és annyi idő után, hogy a zúzmara letörölhető legyen, szárazon tedd a forró, bő olajba. Kb. 4 perc alatt kész - a belseje puha, a külseje kérges lesz. A következő adag ismét forró (170 - 180 fok)olajba kerüljön.
Nem nagy durranás, de nagyon figyelni kell a részletekre. Egészségedre!