Az én terhességem anno más volt. Igaz lassan 10 éve volt. :))
Nos, terhesség előtt nem igazán figyeltem az étkezésre. Elég rendszertelenül ettem, de mindig azt ami otthon volt. Nem voltak súlyproblémáim, nem is foglalkoztatott a dolog.
Bekövetkezett a terhesség, ami nem volt zökkenőmentes. Azzal indítottam, hogy ikreim lettek volna, de az egyik már harmadik hónapban elment. Veszélyeztetett terhesnek kiáltottak ki, kórházban is voltam többször. Tömték belém a különböző erősítőket, vitaminokat. Enni kb egyszer vagy kétszer ettem egy nap, viszont rengeteg (szó szerint) cukros, szénszavas vacakot megittam. A fekvéstől, erősítőktől nekem bizony sikerült 57-58 kg-ról felküzdeni magam majdnem 100-ra. Egy hónap túlhordás után megszületett a kislányom, de elég körülményesen. Az orvosok annyit mondtak, hogy jelentős súlygyarapodás várha amikor belémtömték a sok vackot, de én sem, ők sem gondoltuk, hogy ennyi.
Azután (ma sem értem hogyan :) ) jól elvoltam 4 évig a bőrömben. :( 93 kg-san távoztam a BM kórházból.
4 év után elkezdett foglalkoztatni a fogyókúra, az életmódváltás, az egészséges étkezés. A többit már tudjátok, hiszen leírtam. Nehezen, rengeteg akaraterővel és önsanyargatással sport nélkül már éve tartom 53-55kg-os súlyomat.
A lényeg szerintem, hogy a terhesség egy olyan dolog, hogy ahány ember annyi féle képpen reagál rá.