Én csak magamról tudok beszélni, nem tudom más hogyan volt a terhessége alatt. Én nagyon vigyáztam arra, hogy mit egyek, és végülis össz-vissz 10 kg-t híztam, igaz a kisnyuszi 8 hónap 1 hétre született meg. 5 hónapos koromig rendszeresen aerobikoztam, utána már csak úszkálás volt és sétálás inkább. Nekem az utolsó hónap szörnyű volt, akkor vizesedtem is, alig vártam, hogy végre kijöjjön... :-))
Szerintem a 30 kg hízás azért nem gyakori és ahhoz tényleg nagyon nem figyel oda az ember, meg a hormonok is közbejátszanak (bár a mai napig állítom, hogy amit nem eszik meg az emberm attól nem hízik).
A gyerek meg tényleg elvesz mindent, emi neki kell, ha az anya nem ad magának elég táplálékot, akkor is - itt van a Priscilla Presley példája, aki 4.5 kg-t hízott a terhessége alatt - azaz fogyott közben -, mert a gyerek 3.5 kg-vel jött a világra, amihez ha hozzájön a járulékos dolog, akkor bizony jóval több.
Szoptatás alatti hízással szintén az van, hogy az ember attól hízik, amit megeszik, csak itt kétféle változat van: vagy a gyerek kivesz omindent és lefogy a delikvens, vagy pedig minden gr kaja, amit megeszik, beépül a szervezetébe. És itt aztán figyelhet a kajára, ahogy csak akar, nem tehet semmit. Arról nem is beszélve, hogy szoptatás alatt az aerob jellegű mozgás - kivéve talán az úszás és a görkori - nem is igen ajánlott, mert elapadhat a tej, különben is figyelni kell a fokozott folyadék bevitelre.
Na, valahogy így gondolom...