Tök jo, hogy ez a szüles alatti hizäs problemät felvetettetek. Ezügyben szinte lehetetlen forräst talälni, gondolom azert mert nem szokäs kismamäkkal kiserletezni. A Biro fele täpanyagtäbläzatban vannak utaläsok, konkret szämok a täpanyaigeny növekedesere terhesseg alatt, de amugy nem sok minden. A nögyogyäsza azt mondta neki, hogy totäl jo ugy ahogy van, egyen ahogy eddig, okosan, a gyerek ugyis elveszi töle ami neki kell. Meg 5 het van hätra, a kicsi tök egeszseges es fejlett, a t. anyuka meg 10 kilot hizott eddig, ami a normalitäs hatärain belül van. Tenyleg csak a pocakja meg a cicije nött meg, szoval en nem tudom, hol az a 10 kilo rajta. Asszem most 54 kilo. Kiväncsi vagyok mit hoz össze az utolso honapban. Most mär nem olyan fürge mint eddig, nem megy annyira az usszäs se, meg a tornäszgatäs. Figyel most is a kajäjära, de figyelt eddig is, szoval nem nagy a vältozäs. Ugy probälja belöni, hogy nagyon enyhen de zsirosodjon, igy biztos, hogy megkap a pici is mindent. Szerintem a terhessegi pszichozisbol fakado evesi kenyszer külön fejezetet követelne. Nagyon nehez ilyenkor a csajoknak, de ezt ti jobban tudjätok. Az is biztos, hogy egy kismamänak nem kell kettö helyett ennie, meg az is tuti, hogy nem sok elönnyel jär ha elzsirosodik. Szerintem inkäbb az a fontos, hogy minösegi etkezest folytasson, fökent a feherjeknek, meg a többszörössen telitettlen zsiradekoknak van szerepük a sejtepülesben, valszeg ez ami leginkäbb kell a növögetö babänak. Szoval a süti, meg hurkafalo kismamäk se jobbak a repaevöknel, babaszempontbol szvsz. Arrol nem is beszelve, hogy - nem elkeserites keppen - de aki egyszer extrem meghizott, annak nagyon-nagyon szerencsesnek kell lennie, hogy lefogyva regi fenyeben tündököljön. Egyszerüen ugy tönkre tud menni a bör, hogy ügyes az a plasztikai sebesz, aki 30-40 kilo fogyäs utän rendberak. Amit en nem ertek, hogy hogy a csöcsbe lehet 30 kilot hizni? Nem tünik fel, vagy mi? Egyszer csak kimesz a fürdöbe, "ä ma mintha egy picit mäshogy neznek ki", räällsz a merlegre, aztän meglepödsz: je csak nem hiztam negyven kilot? Hät ez meg hogy lehet? Szoval ezt nem tudom felfogni, de tenyleg.
Goldnigga!
Persze, hogy a sulyzos edzes, meg az aerob edzes kombinäcioja a leghatekonyabb alakformäläsi modszer, es meg6ekonyabb ha toväbb kombinälod profi täplälkozässal, elegseges pihenessel, nyujtässal, es megfelelö psziches hätterrel.
Megfoxlepödni, de nincs olyan sulyzos gyakorlat ami szälkäsitana. A definiciodat az izom formäja merete es a rajta levö zsir mennyisege hatärozza meg. Szälkäsitäs arrol szol, hogy leegeted az utolso csep zsirt is az izmaid fölül. A zsir csak egymodon tud tävozni a szervezetedböl: megpedig ugy, hogy egy L-carnitine karonfogja a zsirszövetben, elcipeli egy izomsejtbe, ahol a mitokondriumban "elegve" ATP-ve alakul, ami az izom összehuzodäshoz szolgältatja az energiät. "Elegve", azaz oxigen szükseges a folyamathoz, ezert hivjäk aerob-nak. Oxigen nelkül nem kepes a zsir ATP-ve välni, oke? Sulyzos edzeskor nem äll rendelkezesre eleg oxigen az izomban, ilyenkor anaerob modon (azaz oxigen nelkül) ällitod elö az ATP-t, glykogenbol. Ha tul nagy intenzitässal futsz pl, akkor sincs elegendö oxigen zsiregeteshez, ezert nem fogsz zsirbol fogyni. (De fogsz, persze, de nem direkt modon.) Ezert kell a pulzuskontroll. Szoval szälkäsitäshoz egy ismert modszert tudok javasolni, az pedig a megfelelö dietäval kombinält pulzuskontrollos aerobedzes. Ez van. Ezert mondjäk a profik, ha kerdezik, hogy melyik a legjobb hasizomgyakorlat, a szobabiciklit.