Fefe_2108 Creative Commons License 2002.08.08 0 0 202
Szégyellje magát, aki nem ír ide :)

Tegnap 11-kor érkeztem haza Törökországból, fantasztikus volt, rengeteg szép helyen jártunk, majd egyszer csinálok beszámolót és azt berakom/linkelem ide is.
25 nap volt az út, 9000 km, ráadásul hármunk közül csak én tudtam vezetni, a vége felé már kezdett gázpedál alakú lenni a lábam :)
Jó utak is vannak arrafelé, meg brutális hegyi "ösvények" is. A vezetési stílus "egyedi", de nekem bejött, otthon éreztem magam :) Szabályokkal senki nem törődik, volt, hogy a rendőr orra előtt előztem 100-zal lakotton, záróvonalon, azért sem szóltak. Egyszer magyarázott valamit egy rendőr, hogy a lámpánál a kanyarodósávból egyenesen mentem, és azt ne csináljam. Jól van, nem direkt volt, csak hülye turista nem tud tájékozódni :) Egyébként a legtöbb helyen sávok sincsenek, az autósok csinálnak maguknak, durva 3-4 "sávban" nyomakodni egy körforgalomban.
A keleti vidékeken nagyon megnéztek minket, nem gyakori arra a turista. Nyugati rendszámú autó van sok, a vendégmunkásoké. Az iráni kocsiknak van latin betűs rendszámuk is, de láttunk olyan rendszámot is sokat, amin csak arab betűk voltak. Azt vajon hogy írja föl a rendőr? :) Láttunk még egy azerbajdzsáni Volgát is Igdirben (közel van nagyon Iránhoz, Azerbajdzsánhoz és Örményországhoz is). A határvidéken sok az ellenőrzés. Szögesdrótos útakadály, gépfegyveres katonák. Néha tankok is állnak az út mellett. A rekord 4 tank meg jópár katona volt.
Kelet-Anatólia elég durva hegyvidék, az utak is elég magasra mennek föl. Megtudtam, hogy 2500-3000m közelében elmegy az alapjáratom :)
Majd írok még sokat később.