Aquila!
Nem igy ebredtem, nem ment könyen, se gyorsan mire meg szereztem azokat a tapasztalatokat amiket itt grätisz megosztok veletek. Nagyon sok elbaszäst kellett beiktatnom az elmult 2 evtizedbe, a tudäsert. Es persze sokat tanultam mäsoktol, es a szakirodalombol is. Sok olyan ev volt, amikor heti 12 vagy több alkalommal edzettem, es hidd el meg is lett az eredmenye. De most nem kivänok eposzt irni a nagyseggü csoffadtvällu gerincferdüleses kiskölyökröl aki voltam. De majd ha lesz kedvem mindenkepp ertesitlek, ne aggodj!
Az sajnos teny, hogy a konditermekben, mind edzöi mint tagi szinten a dilettantizmus uralkodik. Az edzök többnyire szteroidtarisznyäk, aki el sem tudjäk kepzelni, hogy hasonlo - de jobb - izomtömeget lehet felepiteni anyag nelkül is, mindig kokszal edzettek, ezert nincsenek felkeszülve (mivel nem voltak räkenyszerülve) a halado technikäkbol, csak a volumenedzes amit jol-rosszul ismernek, es kesz. A t. klubtagok hasonlo cipöben järnak többnyire, kaptam mailt olyan csäkotol aki a sajät sulyät sem tudja fekve kinyomni, de mär most azon görcsöl, hogy nyomjon-e Naposimot. A helyzet ältalänossägban veve, sajnos siralmas: koksz es benäzäs. Peldäul a te edzesed, is egy klasszikus tevhiten alapul ez az elv, hogy rövid sorozatok = tömegnöveles, hosszusorozatok = szälkäsitäs, mär 15 eve elavult, es bebizonyosodot, hogy (majdnem) semmi alapja sincs. De magyarorszägon a cicafitnesszben, - vagy hova järtäl - meg itt tartanak. Erröl te, csupän annyiban tehetsz, hogy hmmmm.... kicsit kenyelmes(?) voltäl bemenni az könyvesboltba-antikväriumba, es megvenni/elolvasni valami hozzäertö könyvet (Pl. javaslom nöi sulyzozäs temäban Robert Kennedy: Feszüljön az Izom c könyvet, ami szinten kicsit elavult, de neked meg jo lesz.). Arrol meg megint nem en tehetek, hogy a rossz edzöpartner leiräsäban magadra ismertel. Amugy megkerdeznem, hogy te normälisan mit csinälsz ket megsertödes között, duzzogsz?
Goldnigga!
Figyu, en tenyleg nem hiszem, hogy mindenkinek a konditermben a helye. Egyreszt mert a sulyzozäs nem feltetlenül a legoptimälisabb alakformäläs egy fogynivägyonak. Mäsreszt mert nehez jol sulyzozni. (Honapokig is eltart ha meg akarod tanulni peldäul a legalapabb alapgyakorlat a guggoläs helyes vegrehajtäsät.) Harmadreszt mert amire igazän szükseged van az a pulzuskontrollos aerobedzes, ahhoz pedig csak egy pulzusora kell (10 eFt), es mehetsz setälni, kocogni, görkorizni, vagy bringäzni. Vagy veszel egy profi szobabringät, mert az legaläbb mindig keznel van, ha szükös az idöd, vagy esik, akkor is.