frati Creative Commons License 2002.08.08 0 0 74
Elnyomott kedves!

"ha pici korától valakit egy hitre nevelnek, akkor az beivódik a szellemébe"

Elképzelhető! De az is, hogy pont azért fog felnőttkorában kitörni és másfelé fordulni. Most ezalatt azt értem, hogy ha valakinek alkoholista az apja, még nem biztos, hogy ő is azzá válik.

A szüleim, egész életemben azt tanították nekem, hogy csak ez az egy életünk van és nincs Isten. Kávéznak, mértékkel de isznak, dohányoznak, húst esznek.
Én ennek ellenére, hiszek Istenben, nem iszom, nem dohányzom, és nem eszek húst.

Nem kell belenyugodni a sorsunkba. Szerintem ez a választási lehetőség mindenkinek megadatik, akiben van erő, hogy higgyen. Ha pedig elfogadjuk a sorsunkat és belenyugszunk az is békét ad. Ezt a harmoniát magunkban és a környezetünkben csak egyedül mi találhatjuk meg.

Én NEM állítom, hogy a tudománynak nincs olyan ága, ami tud hiteles dolgokat előrukkolni. Bizonyíthatóan, kézzelfoghatóan. De vannak kérdések amikre nem tudják a választ és nem is fogják soha.
Valamikor régen régész szerettem volna lenni. Aztán nőni kezdtem és rájöttem, hogy csak áskálódnak, és találgatnak. Én még nem hallottam olyan régészt, aki azt mondta volna, hogy ez IGY TÖRTÉNT! Azt mondják, VALÓSZÍNŰLEG EZ TÖRTÉNT, VAGY EZ, VAGY AZ! Vajon az a múmia mitől is halódott meg? Vagy a dínók tényleg egy meteórtól krepáltak be? Vajon, hogyan keletkezett a világmindenség? stb... Gondold végig, hány fajta elméletet állítottak már fel! Melyik bizonyítható?
NEM AZ A KÉRDÉS BE TUDJÁK A BIZONYÍTANI ISTEN VAGY A LÉLEK LÉTEZÉSÉT? HANEM, HOGY BE TUDJÁK-E BIZONYÍTANI, A NEM LÉTEZÉSÉT?

"Aki hitéből fakadóan bízik a földi élet elmúlása utáni "lét"-ben, reinkarnációban, az nem, ám egy tudós nem fordíthat hátat élete munkásságának."

-Számít, valakinek az élete munkássága a halál pillanatában, vagy utánna? /Számít az, hogy milyen gazdagok vagy híresek vagyunk, hány kocsink, lakásunk, gyerekünk van? Mit vihetünk magunkkal?/
Ha nincs élet a halál után, számít amit itt elértem ha már nem vagyok?
Ha van élet a halál után, vajon a mennyországban hogyan értékelik, hogy nem hittem Istenben?

Mit veszít az, aki hisz Istenben, és bízik az Ő elrendezésében?

Szeretném ha válaszolnál! Hari

Előzmény: Törölt nick (70)