Robzon Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4154
S.F.Maranello!
Voltam en is nagyon köver. Igenytelen? Ezt nem mondtam csupän azt, hogy "igenyessegednek a merceje, hogy mennyire zavar". Pl. egyik haverom szerint szinten az en "igenyessegemnek a merceje", hogy nem öltönyben-zakoban järok, az öltönyös-zakos kollegäim köze dolgozni, hanem rövidgatyäban. (Oka, hogy egyszerüen lusta vagyok inget vasalni, es nem szeretek zakoban ülni, nincs is legkondink. Nem is fogok karriert csinälni. :)) Mindenkinek megvannak a korlätai. Amitöl nem jobb, nem rosszabb. Attol rosszabb, ha nem ismeri a korlätait, vagy azt hazudja, hogy nincsenek. Vagy vannak, de az direkt ott jo ahol van, es különben is arra szokott teregetni. :)

Porszem!
Az, hogy milyen az ideälis eletmod a te szämodra, azt csak te tudod majd magadnak kialakitani. Elöször is az kell, hogy eldöntsd, hogy mit akarsz. Aztän meg kell szerezned a szükseges ismereteket:
- motiväcio/kontroll (miert nem er szinte semmit a merleg, mi az a testzsiraräny meres, börredö meres,celkitüzes, naplo)
- täplälkozäs (täpanyagszükseglet, täpanyagösszetetel, tilos etelkeszitesi eljäräsok, dieta tipusok, folyadekbevitel, többszörösen telitettlenzsiradekok, összetettszenhidrätok, feherjek, rost stb.)
- mozgäs (pulzuskontrollos - zsiregetö - aerobedzes)
Összesegeben nem sok, mär reg tervezzük, hogy összeszedünk mindent es feldobjuk valahova a netre, de offline is van böseges irodalom. a fogyi-klub topicban is eleg jol le vannak irva a dolgok, bär ma mär egy-ket dolgot mäskent lätok. A lenyeg hogy ha elhatäroztad magad, akkor folyamtossan kis lepesekkel vezess ät a mostani eltviteledböl a celkitüzesedbe, mondjuk az elsö heten csak a naplozäs a cel, a mäsodik heten az elegseges folyadekbevitel elerese a cel, a harmadik heten csökkented az egyszerü szenhidrätok bevitelet. Es igy toväbb. Pär het utän elerhetö a heti 1%-os testsulycsökkenes, tisztän zsirbol(!), es ez tarthato is ami a lenyeg. Kis lepesekkel elöre, de sohasem hätra: lassan järj toväbb ersz. Es el kell felejteni a kuräkat, koncepciojukban tevesek, attol, hogy alacsonyabb energiabevitel utän visszaällsz egy magasabb szintre, ohatatlanul hizäs következik.