Köszönöm a választ. Ez már alap ahhoz, hogy megállapítsam, mást értünk bizonyos fogalmakon.
1/
Szerintem erős eufemizmus "közvetett" kormánypropagandának nevezni a sokmillió háztartásba közpénzen kiküldött kiadványt, amelyben ilyen mondatok vannak (nem árt az ismétlés):
"Egyesek vitatták (...) hogy a kormány által meghirdetett új gazdasági modell életképes, gyarapodó országot eredményez. (...) A vita eldőlt, a munka meghozta gyümölcsét."
Döntse el mindenki maga, mennyire közvetett vagy közvetlen ez az öndicséret.
2/ A kormány direkt, közpénzből fizetett önreklámozását én is pofátlanságnak tartom. Beszéljenek az eredményeikről, az ellenzék meg beszéljen a baklövésekről, ez menjen át a médián és akkor minden állampolgár véleményt tud alkotni.
Sajnos a jelenlegi kormánnyal szembeni kritikai hajlamomat még egy darabig tompítja, hogy a Fidesz bagázs olyan elementáris pimaszsággal és energiával tömjénezte magát, hogy ahhoz képest a mostani kis pofátlankodás felüdülésnek hat. Az máris nagy eredmény, hogy ezek legalább nem küldözgetik az én pénzemen nyomtatott Millenniumi Országjárót és nincs bérelt helyük szerda reggelenként a közszolgálati rádióban.
És milyen jó, hogy az új főnöknek nem a nyilas Vasárnapi Újság a kedvenc műsora.