S.F.Maranello Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4152
Nem tudom, hogy erre van-e konkrét recept. Mármint arra, hogy melyik a helyes étren/életforma. Az biztos, hogy egészségesen kell étkezni.
Nézd, amikor én elértem a kivánt súlyt, a családom magától mondta azt, hogy ők sem hajlandók továbbra a zsíros kajákat enni, stb. Száműztük a vörös húsokat, a lisztet, ...stb. Én nem eszem kenyeret csak nagyon ritkán, a többiek általában csak tönköly kenyeret esznek. Olajból csak hidegen sajtolt, vagy oliva olaj van itthon. Tészta csak durum. Hús: csirke, pulyka, hal. Zöldsé és gyümölcs minden mennyiségben. Sovány tej, sovány sajt....stb.
A mi étrendünk most már évek óta párolt zöldségköretekből, nyáron nyersből tevődik össze grillezett húsokkal. Főzelékek ritkán, akkor is keményitővel sűrítve. A cukor helyét átvette az édesítő, az ecetét a citromlé. Salátákhoz majonéz helyett ma már joghurtos a dressing fűszerekkel, fokhagymával. Rengeteg leves. Sült krumpli is van, hiszen az ember emberből van. :)) De olyankor nincs hús. Mindenki megehet egy nagy tál sült krumplit parival, ubival, pritaminnal...nagyon fimcsi. Ha az ember átáll az ilyen jellegű étkezésre nem okozhat az sem fejfájást, hogy időnként lecsúszik egy pizza, vagy egy jégkrém. Nagyon finom csokokat is lehet kapni ha nagyon kívánja valaki, ami diétás. Nem kell túlzásba vinni, de ha észszerűen étkezel, belefér az is.
Ha el tudodo kezdeni egy hasonló étrend kialakítását, idővel nem fognak hiányozni a régi jól megszokott ételek.
Egészségesen is meg lehet főzni, sütni bármit. Csak arra kell rájönni, hogy mit mivel lehet helyettesíteni.
Előzmény: Porszem (4150)