Szia BBöbe!
De jó, hogy irtad, hogy igy eláll a hus, ugyanis épp egy ilyen receptet néztem ki mustáros karaj (korfura megyünk busszal ugyhogy max 30órás busz ut vár a husira)első este már elkészitem érkezést ünneplő vacsinak, csak a busz utat kell kibirnia....de akkor ugye jól értettem, nyersen a páccal már lefagyaszthatom? (nem akarok értetlenkedni, de valaki azt tanácsolta talán épp itt, hogy sütve vigyem, de én jobb szeretném ott megsütni, sopszka salival (görög feta sajttal)nyami....
a recept: Mustáros sertésszelet hagymával
4 szép, kicsontozott sertéstarjaszelet, (karaj is jó persze)
1 evőkanál mustár (aki szereti a csípőset,
egy kevés erős mustárt is tegyen bele),
1 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött fekete bors és só,
a tetejére 1 evőkanál olaj és 2 nagy fej vöröshagyma,
a díszítéshez 2 evőkanál felkockázott marinált (ecetes-olajos) paradicsompaprika.
Előkészítése:
Előző nap a sertéstarja szeleteket húsverő kalapáccsal gyengén kiveregetem. A mustárba belekeverem az olajat meg a zúzott fokhagymát, törött borssal fűszerezem, majd a húst bekenem a mustáros keverékkel. Egymásra teszem, fóliával befedem és a hűtőben érlelem.
Elkészítése:
Másnap a szeleteket megsózom, majd teflonozott serpenyőben, erős lángon előbb az egyik, majd a másik oldalát megsütöm. (A hús vastagságától függően oldalanként körülbelül 5-7 perc alatt megsül.) A serpenyőből kiveszem, és melegen tartom. Közben a meghámozott hagymát karikákra vágom, és a hús helyébe beleteszem a serpenyőbe. Erős lángon megpirítom. Tálaláskor a hús tetejére halmozom a hagymát, kevés marinált paradicsompaprika-kockával meghintem, és tetszés szerinti körettel kínálom.(Sopszka salival: lilahagyma apróra, kígyó ubi, paradicsom 1cm kockákra, oliva olaj, bors, jól összekeverni ezeket,majd jó sok feta sajtot morzsolni rá és lehet is enni, de ha áll még jobb BB)
pápá BB