req999 Creative Commons License 2002.08.06 0 0 50
Szia Frati! Tegnap ilyen rakkendrollosban nyomták a Krsna sátorban. :]

-- Az élet értelme az, amit az egyén annak tekint.

-- Nem tudom, mit értesz lélek alatt, így erre a kérdésre nem tudok felelni. Több halottat láttam, mint amennyire kíváncsi lettem volna. Amennyiben a lélek alatt azt a valamit értjük, amitől a test "él", akkor nemcsak hogy hiszek benne, hanem folyamatosan tapasztalom. Nincs ebben semmi különleges.

-- Ahol a tudomány épp nem tud továbblépni, ott érdemes megvárni, amíg kitalálja valaki, hogy mégis hogyan lehetséges. Aztán még az is kiderülhet, hogy van sokkal jobb/rövidebb út is, ami ugyanoda, vagy még jobb helyekre vezet.

-- Van, akinek elég, ha valamely vallás tanítását teszi a magáévá, mások saját "vallás" szerint élnek. Embere, de inkább szituációja válogatja, hiszen vannak, akik "megtérnek", és vannak olyanok is, akik "megvilágosodnak", pedig korábban x (vallási) közösség tagjai voltak. Meg vannak, akik épp nem foglalkoznak a témával tudatosan.

-- A betegségek egy részét meg tudja oldani az ember. Vagy így (meggyógyul), vagy úgy (meghal). A halált pedig nem biztos, hogy "meg kell oldani". Egyes keleti okosok szerint a halál a végső, nagy orgazmus.

Előzmény: frati (48)