Én 1988-89-ben találkoztam össze Kállai Eszterrel.
Gyakorlatilag minden társadalmi szervezet rendezvényén megjelent és amint szóhoz jutott elkezdett lelkesülten agitálni a "Szépen magyarul - szépem emberül" mozgalomért, teljes mértékben függetlenül attól hogy mi is volt a rendezvény eredeti célja. Végighallgattuk, ki merne egy ilyen szép célt akár csak megkérdőjelezni, de lehetett érezni a hölgy belső űzöttségét. Mindig jelentős eredményekről beszélt és mindenkit felszólított a csatlakozásra. Nem vitatkoztunk vele, talán még jól is alakulhat az elgondolása.
Úgy emlékszem egyszer sikerült valami díjátadást megszerveznie a mozgalom keretében, rádióközvetítéssel fajsúlyozva a rendezvényt.
Én nem csak őt sajnálom, mindenkit aki ilyen zavarodott magyar tanárral találkozik szembe.
Lehet, hogy csak az utóbbi években omlott össze teljesen, de amit és ahogyan itt előadott az csíráiban is a magyar órákon zavaros kotyvalék lehetett, és a hölgy átszellemültsége, állandóan szent tűzben égése miatt káros és mérgező is.
Milyen távol van ez az írás és a mögötte álló ember a "Szépen magyarul - szépen emberül" általam elképzelt eszméjétől.
fromme