osszefoglalva Creative Commons License 2002.07.31 0 0 2

2. Lecke

Vajúdtak a hegyek, s szültek egy egeret

Néhány hete kirobbant a bili-buli. További bili-bulikat megakadályozandó benyújtották a III. Köztársaság III. ügynöktörvénytervezetét. Olvasom, és nem értem. Már a tervezet céljánál elakadok. Azt mondják: "ma minden feltétel adott, hogy a parlament a közeli hetekben végre kielégítse a rendszerváltás talán legnagyobb adósságát, az információs kárpótlást". Én naivan azt hittem, hogy ez a törvény erkölcsi támpontul fog szolgálni az eljövendő generációk számára. De nem. Ezek már nem is titkolják, hogy ők mik. Ők ki akarnak elégíteni. És ezt törvénybe foglalják. Csak azt felejtik el, hogy minél inkább szabályozzák, annál kevésbé élvezetes. Hej, régi szép diktatórikus idők. Akkoriban senki sem foglalta paragrafusokba a kielégüléshez való jogot, mégis mindenki elboldogult valahogy. Akkoriban az volt az egyedüli élvezet. Rég volt, szép volt, jó volt, igazi volt.

Kielégülni - törvényesen

Az ügynöktörvények közös jellemzője: az újabb változat mindig alulmulja az azt megelőzőt valamint önmagát.
Nézzük csak, mi az, amit ezúttal alul kell mulni. Nézzük hogyan élvez ma a magyar - természetesen törvényes keretek között. Előjáték gyanánt ismerjük meg az előzményeket. Egy megfigyelt kiváncsi volt, hogy ki volt rá kiváncsi a régi, rossz rendszerben. A jó rendszer törvényei által adott lehetőségével elment a Történelmi Hivatalba, és kikérte a titkos doksikat. A titkos doksik fekete kihúzásokkal preparálva kerülnek átadásra, hogy a megfigyelt ne tudja, hogy ki a megfigyelő, de egy átlag intelligenciával rendelkező megfigyelt ezt hamar kisakkozza. Megfigyeltünket mellbe ütötte a felfedezés: megfigyelője a barátja volt, ő fedezte fel, ő indította el írói pályáján. A megfigyelői jelentéseket publikálja. A megfigyelő előremenekül: nyilvános feloldozást kér a fő megfigyeltjétől. Vegyük hát elő a '99-es ÉS 45..49-es számait és vágjunk bele.

[ÉS 99/45] Levélváltás besúgó és besúgott között - Tar Sándor és Kenedi János levele
Guuut.
[ÉS 99/46] Egy levélváltásról - Eörsi István, Ungváry Rudolf, Petri Lukács Ádám
Schööön.
[ÉS 99/47] Egy levélváltásról - Márton László, György Péter, Dés László, Kornis Mihály, Rajk László, Tamás Gáspár Miklós
Noch! Noch!
[ÉS 99/48] Egy levélváltásról - Endreffy Zoltán, Haraszti Miklós, Wilhelm Droste
Ich komme! Ich komme! Ich komme!
[ÉS 99/49] Egy levélváltásról - Eörsi István, Kukorelly Endre, Kis János
Ááááááááááááááááááááááááhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

Most, miközben kellemesen elernyedve pihegünk, cirogatásként csemegézzünk még Tar Sándor vallomásaiból a 2000-es Hetek 17-es és 18-as számából valamint a 2002-es Magyar Narancs 3-as számából.

Az imént olvasott levélváltás kommentárjaiban okos emberek hetet havat valamint kigyót békát összehordanak, és csak egy dologban jutnak közös nevezőre: itt mindenki a múlt rendszer áldozata. Kérdem én alássan - mégis melyik rendszerben hozták azt a törvényt, miáltal az imént átélt aktus létrejöhetett? Kicsinyes és bosszúálló nép vagyunk. De miért kell mindezt törvénybe iktatni?
Avagy kérdezzek úgy, hogy a főkuplerájban is értsék: Mi a neve annak a szexuális aktusnak, amelyik az egyik fél kifejezett tiltakozása ellenére is létrejön? Bizony, bizony. Ez közönséges nemi erőszak. Megszavazva. Törvénybe iktatva.

A III/8-as ügyosztály

Hát ez már megint milyen újabb furcsa szerzet? Mi volt ezeknek a feladatuk? Psszt. Csak halkan merem mondani, ők még mindig aktívak. Ez a világ legnagyobb és legerősebb ügyosztálya. Félelmetes hatalommal rendelkeznek. Képzeljétek sikerült átverekedniük, hogy március 8-án világszerte megemlékezzenek felszabadulásukról. Igen, ők a nők. Felszabadultak, és máris követelőztek, hogy márpedig nekik is joguk van az orgazmushoz. De micsoda különbség. Micsoda csalafintaság. Ezen jogukat ugyanis nem foglalták törvénybe. Ha van rá igény, lehetőség, égi szerencse és földi körülmény, akkor megadatik, de ha mégsem, az sem katasztrófa, már a próbálkozás is megéri. El tudjuk képzelni, hogyan festene a nemi élet a törvényileg előírt kötelező kielégítés terhe mellett? A sok megjátszott orgazmusból ki sem látszana az a néhány megmaradt igazi.

A másság tisztelete

Szeretném megköszönni a parlamenti prostiknak abbéli igyekezetüket, hogy engem itt információsan ki akarnak elégíteni. Ezzel csak az a bajom, hogy én erre a kukkolósdira nem indulok be. Nekem más perverzióim vannak. Azt ugyan roppant érdekesnek tartom, hogy egymás fejébe biliket borogatnak, ugyanakkor elszomorit, hogy a többi ország stricijei és prostijai kórusban röhögnek a mi kis kuplerájunkon. Szóval ha már mindenképpen ki akarnak elégíteni, mit szólnának egy kis szado-mazo játékhoz? Észrevettem ugyanis, hogy a bili-buli közben elcsattant egy-egy seggre-pacsi - vagyonnyilatkozatilag. Aztán gyorsan abbamaradt. Annyira azért nem fájdalmas. Próbálják csak ki bátran, erősíti az egymás iránti bizalmat. Hogyan? Hát nagyon egyszerű, egészítsék ki a nyilvános vagyonnyilatkozatot nyilvános szja-bevallással. Természetesen álmodni sem merem, hogy a fő kupleráj egy emberként kiált fel: seggre-pacsit akarunk! Én azonban kevéssel is beérem. Engem már az is kielégítene, ha akadna egyvalaki aki benyújtana egy ilyen törvényjavaslatot és ezt név szerinti szavazás követné. Amennyiben az 1. Lecke második pontjában közölt számításaim helyesek, akkor a 20%-ból minden tizedik ellen tud állni a strici hivó szavának. Ez 2%, azaz 7..8 képviselő. Vajh ki lesz közülük a legbátrabb láncszem?

Előzmény: osszefoglalva (-)