Na, fiúk lányok!
Meggyüttem! :o(((
Beigazolódott amitôl féltem!
2.2 TD hát, minden volt, csak nem egy gôzgép. Taposom a gázt, ahogy erômbôl kifér, az autó épphogy megindul. Aztán eléri 2-2.5 ezres fordulatot, akkor meglódul, na de nem mint egy túrbódizel, hanem talán mint az én 1.6-os éppen nyúzott Cordobám! Bár annak alacsony fordulatszámon is van ereje, sôt sajnos úgy éresztem, hogy minden tekintetben jobb az a motor, persze hosszútávon nem próbáltam ki (autópályán) a Primérát, így az utazó sebességrôl nem tudok véleményt nyilvánítani.
Szóval a motor nagy csalódás volt, de szerintem ha kipróbálnátok ti is így vélekednétek, 8 millát nem ér ez a motor!
Lehet, hogy a volvo S60-asa után vélekedek így (D5 motorral), de az ment mint a barom ahogy a pedálhoz értem, nem száguldozni akarok, viszont egy rázosabb helyzetbôl ezzel a Primérával nem igen jön ki az ember!
Az autó belsejének minôségével sem jöttem ki, pedig már ültem benne és nagyon jó benyomást keltett akkor.
Az elektromosablak kissé nehézkesen mozog, arról nemis beszélve amilyen hangokat ad ki működés közben, hátulról csörgô-zörgô hangok másztak be az utastérbe, az anyagok minôségét nem tudom miért csak most vettem észre, persze nem túlzottan, de azért jelen vannak a tipikus japán műanyagok. A bôrülés számomra olyan volt amire gondoltam, egy kissé izzadtam benne, viszont az elektromosmotor ami mozgatta az hibátlanul működött, jobban mint a volvóban.
A karosszéria szilárdsága a wagonban nem túl merev, egy-két élesebb kanyarban az ajtók meg-meg mozdúltak, persze vad kanyarok voltak.
A motor az eddigi észrevételekkel ellentétben számomra egy kicsit zajos volt, viszont az is lehet hogy egy szarrá hajtott Primérát nyúztam meg.
Összességében nekem még mindig nagyon tetszik, különbenis a külcsín fogott meg, viszont ha arra gondolok hogy ezért kikell adni 8 millát, akkor azt mondom hogy ennyit nem ér meg ez a szekér.
Nagyon feldühített ez az élmény, mert nagyon bejött a masina, de lehet hogy más járgány után nézek.
Sajnos (elnézést a japán barátoktól), de nekem még mindig nem érték el a japánok azt a komfort érzetet amiben nem találok kivetnivalót. És most ne higgyétek, hogy egy milliomos újgazdag vagyok, rohadtul nem, viszont egy leonban ami klasszisokkal olcsóbb mint ez a Priméra, minôségibb anyagokat használnak.
Sajnálom ezt a szerkezetet, igazán megszerettem!
Sziasztok
Torino