shabbarulez Creative Commons License 2002.07.30 0 0 270
Gondolom ez a lézeres adatátvitel is hasonló lehet a microhoz, nem igazán szabványosított és elég sokféle van belőle. Hogy a miént milyen lenne nem tudom, csak annyit mondtak hogy baszott drága ketyere.

Amit találtam a neten talán hasonló. Az a Short Range-es eszköz nekünk bőven elég lenne, nem kell ide 400 méter sem. És erre azt írják ugyanúgy tudja az OC-3-at alias 155Mbps mint ahogy az optikai kábel. De hogy mennyire bírja az időjárást arról nincs info., azt írják bármilyenben de kétlem. Biztos elég packet lossos lehet, de szerencsére elég kicsi távolságokat kellene átlőni, így talán tényleg ellent tudna állni az időjárási tényezőknek.

Hogy milyen egy ilyenen a ping? Nemtom, de szerintem hasonló lehet mint az optikásnak. Elvégre ez is lézer csak nem üvegszálban hanem az éterben terhed.

Jah, ami kimaradt és eszembe jutott. Az első 10 emeletesek nagy valószínűséggel az elején még csak a 33Mbps-os backup micros rendszert fogják használni. Aztán ahogy belekezdenek a Duna felöli részbe, akkor fognak rácsatlakozni a GTS optikai gerincére, és a micro onnantól tényleg átmegy backup szerepbe.

Eszköznek állítólag Cisco 2950-es switchek lesznek. Pontos típust nem mondott. Ebbe beletrafáltam én is erre tippeltem. Szerintem a Gigabitest veszik, hülyeség lenne szart venni. Ez $1800, itthon úgy ~700ezer, de ők kapnak rá kedvezményt mert nagyobb tételben vesznek meg az amerikai cég is nagy Cisco partner. Routernek 7200-as lesz pontos típus itt sem hangzott el. Ez típustól függően $5-15ezer.