>Szerintem népszerű, eladható könyveket ír.
Hát végül is ez a cél, nem? Megtalálni azt a pontot, amelyen a legtöbb olvasót lehet megnyerni.
>Komoly kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy ezek a mesterségesen, marketing-követelményeknek megfelelően kialakított, előre felvázolt világokban játszódó sorozatok színvonalasan művelhetők.
Szerintem, viszont lehetséges, csak meglehetosen nehéz. Ugyanis, ha az írók hagyják leragadni, nem mozgásban tartani, egy ponton elkezdi önmagát ismételni. És a sorozat nyilván hogy biztosabb, nagyobb olvasótábort jelent, mert az olvasó tudja,mire számíthat.
>Tudom, hogy te kedveled a kalandosabb, cselekményesebb scifit és nem vonom kétségbe, hogy ezen a területen esetleg egy jó közepes iparosmunkát fel tudnak villantani a magyarok
Szerintem a jó közepesnél azért valamivel jobbat.:-))) Oké, kedvelem a mozgalmasabb történeteket, de ettol még nem feltétlenül kell valaminek kommersznek lennie. Lehet mögé olyan háttért helyezni, hogy a kalandoknak legyen valami értelme, magasabb, elgondolkodtatóbb része. Csak ez munkásabb.
>de a kevésbé kommersz vonalon komoly a deficit.
Mit értesz kevésbé kommerszen? Azt, ami nem fogy? Ugye a kiadó is pénzbol él, és nem érdeke nem kommerszt kiadni, hogy 10 ember elégedett legyen, viszont egyébként a kutyát sem érdekli.
>(Zsoldos még az volt, igaz a Feladat ma nem lenne eladható. :-( Ezért a díj nem azt a funkciót tölti be, amit kellene, de mindegy.)
Szerinted milyen funkciót kellene? Az az évi legjobb magyar által írt SF regényt díjazza. Ezt el lehet dönteni.