Elvtársak!
Pont ilyen nácik tartottak fogságban mind engem, mind az egész hadseregemet, mint ez az propaganda osztagos itten.
Látom nagy a baj, de elvtársak mi akkor is győzni fogunk, mert a világkommunizmus bennünk élő képe nem ismerhet akadályokat. Annyival erősebb a mi világbékébe vetett hitünk, hogy ezeket a klerikális reakciósokat tövestül ki fogjuk csavarni a proletárdiktatúra által hazánk földjéből.
Ez könnyű lesz, mert ez csak egy jelentéktelen kis ország, de megállíthatatlanul megyünk előre a nagy Lenin és a nagy Sztálin nyomdokán a világbékéért!
Szerencsére a helyi helytartóink a helyükön vannak, nem hagynak az ellenségnek egyetlen perc nyugalmat sem.
A fogságból kitörve kapcsolatba kerültem a helyi pártalapszervezettel. Az általuk mutatott Pravdában azt olvastam, hogy Elton evtársat fogjuk bevetni a nácik ellen. Nagyon helyes, éppen itt az ideje. Elton evtárs a mi kiváló frontkatonánk, aki a kommunista erkölcsiség megtestesítője is egyben.
Viszont nem tudom, mennyire igazak azok a hírek (a Pravdában természetesen nem kételkedek), hogy Elton elvtárs miatt a Csaplár Kati elvtársnőt elhagyta a szeretett vezérünk, Medgyessy elvtárs?
Az újság ezt az esküvői képet hozta bizonyítékul:
Meg ezt az eljegyzési fotót:
Elton elvtárs és a mi nagy bölcs vezérünk annyira szeretik egymást, hogy olyan amikor az egyik zenél, mintha a másik is ott lenne. Tudják elvtársak, ez másik legigazibb szerelem. Az első természetesen a mozgalom.
Elvtársak!
Előre a párttal, a néppel! Éljen a világforradalom!
Harcos elvtársi üdvözlettel:
Tub elvtárs