Törölt nick Creative Commons License 2002.07.24 0 0 6616
glashuette:
Még mindig nem tudom, mit értesz "bekerülési áron". Az összes svájci óragyár kb. 50% haszonrést ad a hivatalos dealereinek. Ezért adják a gray market dealerek a listaár 45-50%-áért az órákat, mert a hivatalosak a "nagykeráron" odaadják nekik az eladatlan órákat. A gond ott van csak, hogy külföldön a listaárból a hivatalos dealerek is adnak 10-30% discountot, nálunk ez nem divat, sőt egyesek még erre is ráraknak (pl. LBS +20%). Arról viszont nem a magyar dealerek tehetnek, hogy a magyar ÁFA 10-15%-kal több mint az EU-ban, én ezt soha nem számoltam bele az összehasonlításokba.

Egyébként a Zenith árait hasonlítgani mostanság a legkevésbé alkalmas. Már hónapokkal ezelőtt a timezone.com-on szó volt róla, hogy egy üzleti ebédnél a Zenith új vezére kijelentette, szégyen a jó kis óráikat ilyen olcsón adni, nekik a Rolex-szel kell versenyezniük, ezért drasztikus áremelések lesznek. Ez történik most? A magyar dealer max annyit csinált, hogy régen nála lévő órákat is megemelte, ahelyett hogy a régi áron reklámozta volna őket. Ez van.