Kedves Távolba Tekintő,
sajnos igaz, hogy a baloldal szimpatizánsai ebből és az ezekhez hasonló szövegekből merítik a "szellemi muníciót".
Azért szerintem még sincs két és félmillió szászjános az országban, ahogy a MIÉP kemény magjának időnként valóban szélsőséges megszólalásait sem vallják milliók.
Ha visszahallod is a szászjánosi "tételeket" - meret hiszen pont abból a célból íródtak, hogy visszahallgasd őket -, akkor se ess abba a hibába, amibe ez a jóember. Nevezetesen, hogy leminősítsd a másik oldal szimpatizánsainak a tömegeit, ahogy ő teszi a polgári körökkel. Szerintem a jobboldal alapvetően pont abban lehet különb, hogy ezt nem teszi.
Hozzáteszem, nekem is vannak bizonyos minősítő meglátásaim afelől, hogy a baloldali szavazók egy része milyen megfontolásból szavazott. Ezek a gondolatok azonban, biztos vagyok benne, nem állnak a baloldali szavazók zömére. Pont ez az a pont, ami okot ad a reményre, hogy változhatnak a dolgok (ahogy eddig változtak is négyévenként). Az emberke tanulnak, jó részük meggyzőhető. Még akkor is, ha a média domináns részét a baloldali politikusok mozgatják. A feladat az, hogy pont másképp gondolkodva, mint a szászistvánok adta minta, megtalálja az ember a módját annak, hogy az ilyesféle rágalmak ellen védekező mechanizmust alakítson ki a polgárok egyre nagyobb része. A polgári körök egyik fő feladata, szerintem, ez. Ez pedig azt is jelenti, hogy nem szabad felülni a hasonló provokációknak. Gyűlölködjenek csak ők.