Mulan receptje ugyanonnan:
Egy-egy rész reszelt (vagy őrölt) szerecsendió, durvára tört (nem őrölt) fehér bors (esetleg szegfűbors) és borókabogyó, őrölt mustármag, finomra vágott (vagy szárított-morzsolt) rozmaring; két-két rész finomra vágott (vagy szárított-morzsolt) kakukkfű és petrezselyemzöld, összezúzott fokhagyma, és annyi olaj vagy baromfizsír, hogy egy kenhető masszává álljon össze.
A nem túl vékony - legalább ujjnyi vastag - hússzeleteket (legjobb a rostélyos vagy bárányborda, de vadhúsból, vadmadárból is nagyon finom a "gyenge" húsokat, pl. házinyulat meg éppen meg lehet vele vadítani) bekenjük a keverékkel a húsdarabokat - kiverni, sózni nem szabad - egymásra rétegezzük, egy kevés olajat öntünk rá és jól lefedjük, hogy ki ne száradjon.
Legalább egy éjszaka, de még jobb egy-két napig hideg helyen érleljük. Hirtelen sütjük, akár olajban, akár roston. Tálaláskor sózzuk ízlés szerint.
Leginkább főtt vagy hajában sült krumpli és valami könnyű saláta illik hozzá.