Jajj, most lebuktam !
Könnyítendő sosem létezett lelkiismeretemen, be kell vallanom néhány fontos dolgot: Hát igen, a valóságban én lennék a „kitartott” (pedálgép ?). Nyelvem örökké mozgásban s nem csak a kommunikáció érdekében. Állandó szolgalelkű vigyor fagyott vala pofámra, s öles derekam a hajbókolástól végérvényesen 90 fokban már. Pénzért bárkinek bármit, bár ingyen is élvezem. Percenként ontám a gyanútlanok által elejtett információkat az arra vevőknek, sőt ! Ártatlan babaarccal (mint a söröslónak) igyekszem másokat is ilyenekre buzdítani.
Keverek minden keverhetőt, mert ez a lételemem. Örömujjongás önti el setét lelkem, ha írásba foglalhatom bárki kétségeit, mert amúgy agyhiányban szenvedek. Igyekszem összeugrasztani mindenkit mindenkivel, mert kimondhatatlanul útálom e „szent” hivatás minden mozzanatát és résztvevőjét. Kutyám sem lévén tapsolva ugrándozok és átjár végre a kéj a feltűnés nélkül gengszterkedők, egymást pokolra kívánók és egyáltalán bárki marakodását látva. Tűzpiros autócsodám is e ténykedésem jutalma.
S mivel még mindig nem vagyok elég álnok, sűrűn kényszerülök felkeresni a pszichiátriát. Kemény diónak számítok a helyütt, mert 12 fejem mindegyikében más-más háborodott jellem lakozik. Az egyik most is hülyébbnél hülyébb kérdésekkel hozakodik elő, bár a másik csak legyint egyet, a harmadik meg röhög rajt’:
1. Most sületlenségeket hadovál ez a sárkány vagy tényleg tudják már ezt a csecsemők is ? Esetleg belegubancolódunk saját ellentmondásainkba ?
2. Eltiltás ? Rosszul sikerült egyéni akció ? Tán a takarítónéni véletlen parancsa alapján lettek a szerkesztésben részt vevő tűzoltók „utasítva” a további hozzáállásra és már bocsánatot is kértek tőlük ? Ugyanúgy fognak szegények haladni felfelé és jutalmat kiérdemelni, etc. mintha semmi sem történt volna ?
3. Véletlen gombnyomások sokasága miatt nem szerepel a egyik fél sem a másik szájtján ?
4. Az árulkodó momentumok miatt megy a nagytakarítás. Ez a Justfire bezzeg pofázhatott hiába márciusban hetekig ezer mélben és a nyílt színen is a gazdinak, hogy több ízben átírták a jelszavát stb.
5. A megesett nézeteltérések ellenére nincs az egyenrangú szerkesztők szabad csapatában egyetlen olyan fő, aki a hely megmentéséért békét teremtene ?