APT
2002.07.18
|
|
0 0
6549
|
MESSERSCHMITT: Hogy kíméletlenül őszinte legyek, nos egyetlen helyet, céget sem tudok ajánlani, amellyel maradéktalanul elégedett lennék. Anno én a Breitling kronómat rakattam rendbe a POEN-nál, és utólag millió gondom volt vele. Rögtön az elején: azonnal az elhozatal után megállt az óra, mert összeakadtak a mutatók, rosszul tették fel őket. Ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem tesztelték az órát! Üveget lekaptam, megigazítottam. Nem jó helyen váltott a percgyűjtő, beszabályoztam, Késett az óra, mint a huzat. Beszabályoztam, közben szembesültem azzal, hogy nem tisztították ki a szerkezetet! Két napos munkával szétszedtem kitisztítottam. A végén rá kellett jönnöm, hogy egy fémbetétes új üvegért (500Ft a Temporánál), és a tok felpolírozásáért, a mutatók újrafestéséért (fél óra alatt megcsinálom saját magam) fizettem ki 17.000 Ft-ot. Tudom hogy ez kemény antireklám nekik, de sajnos ez az igazság. És más órásoktól elhozott órákon is rendszeresen van mit csinálnom, a kronográfokon majdnem mindig. Az egyszerűbb óráknál viszont csaptörésen kívül gyakorlatilag az összes problémát el tudom magam is hárítani, de már kronókhoz is egyre inkább hozzányúlok, mert nagyon nem tetszik, hogy 1-2 hónapig ülnek egy órán, és nincs is mindig teljesen rendben, így amit csak lehet megcsinálok magam... Ez van, sajnos még ilyen ez az iparág. Tűnődöm is rajta, hogy gründolni kellene egy tisztességes, antik órákat felújító céget. A dologhoz hozzátartozik, hogy az általam "látogatott" órások túl olcsón kényszerülnek dolgozni, mert a piac nem fogadja el a reális árakat, és így nem csoda, hogy a problémásabb ügyek el lesznek kapkodva. De épp a POÉNra ez nem áll, ők hazai viszonylatban semmiképpen sem olcsók.
ORAGYUJTEMENY |
Előzmény: Törölt nick (6546)
|
|