Törölt nick Creative Commons License 2002.07.18 0 0 6546
APT:
Az érdekes csak az, hogy ez az óra másfél hónapig a POEN-ban volt rendbetétel céljából, 13eFt ellenében (amúgy teljesen működőképes állapotban került oda). Úgyhogy a szennyezettség legalábbis furcsa lenne. Hogy a rugócsere történt-e, azt nem tudom, viszont az eredeti, ép koronát kicserélték egy új krómozottra, ami a patinás nikkel órán úgy fest, mint tehénen a gatya. Persze a nikkel tok is lehetne fényesebb, csak úgy tűnik, ők a polírozáson egy kis polírozókendős dörgölést értenek. Én legalábbis a rendbetételen tisztítást, olajozást, akkor ezek szerint esetleg rugócserét(?), gépi polírozást értenék, lehet, hogy valami félreértés volt közöttünk. Ennyit a POEN-ról, szerintem csak újabb, vagy a náluk garanciális órákat érdemes odavinni.

Szerinted különben Budapesten melyek a legjobb órásműhelyek ahol régi órákat gondosan javítanak, vannak alkatrészeik (koronák, plexi, estleg werk részek), szépen políroznak/aranyoznak/krómoznak, etc. Korábban felmerült a Tiszeker név, meg egy aranyozó-krómozó guru, ha jól emlékszem. Össze kéne gyűjteni ezeket okulásul...

Előzmény: APT (6545)