Bovi úr
2002.07.18
|
|
0 0
1248
|
Zörgés: nekem a jobb első öv csatja zörgött (ha nem volt bekötve senki) a B oszlop műanyag borításán, mivel magától - a szűk hely miatt - nem fordul rendesen a helyére. Nézd meg még a hátsó üléstámla rögzítését és a hangszóró csomagtartóban lévő burkolatát is, hátha nem is komolyabb a zörgés oka.
A szomszéd autója mindig csendesebb... erre már nagyon régen rájöttem, de az okát én az esetleges akusztikai és pszihés dolgokon kívül abban is látom, hogy az ember vezetésnél érintkezésben van a gázpedálon át a motor minden rezdülésével, emiatt aztán - bizonyos gyakorlat és tapasztalatszerzés után - kifinomultabban működik minden érzékszervünk, szinte együtt élünk a motor, a futómű zajaival. Utasként elengedi magát az ember, nem olyan közvetlen az autóval való kapcsolat. Ha ugyanazt az autót hosszabb távon át vezetnéd, másként érződnének ezek a "csak úgy suhannak hangtalanul, gyorsításkor is" érzések. Nem 100% a fülem, de számtalanszor volt már, hogy a vezetőülésben ülve az engem zavaró apró hangokat (zörgést, zúgást...) az utasok csak nehezen, rávezetés után vették csak észre. |
Előzmény: ezer6 (1245)
|
|