Hatalmas Tetűmadár Creative Commons License 2002.07.18 0 0 61
"...csinaltak egy un. Kedvezmenytorvenyt, amely valojaban nem lett mas mint az eddig is letezo kedvezmenyek egybe foglalasa - persze ezt kesobb ugy allitottak be, mintha Ok talaltak volna fel a spanyolviaszt"

Nem a kedvezmények sora a lényeg, hanem a nemzeti összatartozás, amit az igazolvány sugall. Ez motiválta az eddig több mint félmillió kérelmezőt is. Vagy gondolod, hogy a sok öreget tényleg a kedvezmények izgatták?

"De ezentul sikerult benthagyni egy megalazo passzust, amely szerint 5 evente kell kuncsorogni es ujbol es ujbol bizonygatni a magyarsagodat, ahhoz, hogy ujra megkaphasd az okiratot."

Ennek nagyon egyszerű oka van. Az ember arca az évek során változik (kivéve az enyémet), ezért az igazolványt időnként cserélni kell. A magyar útlevelet is 5 évre adják, mégsem érzi senki sem ezt megalázónak.

"Tovabba valoban olyan donteseket, amelyek azt segitik, hogy az emberek tenyleg otthon maradjanak es ne kelljen elmenjenek a hazajukbol, hogy boldogulhassanak, hogy identitasukat megorizzek, valahogy nem lattam a hatalmas PR es demagog beszed hegyek mellett."

Magyar egyetem Erdélyben, kihelyzett egyetemi karok a Székelyföldön és a Felvidéken, az össztámogatások felemelése 4 milliárd forintra -ha kevés is, egy biztos: sokszorosa annak, amit a Horn-kormány adott.

"Nem feltetlenul vagyok oda en sem Verestoyert es szamos magasrendu RMDSZ politikusert akik megkerdojelezheto uzleti tevekenysegeket vegeznek a hatterben."

Nem az a baj, ha valaki üzletel. Tegye. A baj az, ha valaki a románoknak dolgozik. Verestóy a románok embere - Iliescu '89-ben megmondta: nem baj, ha létrehozzák az RMDSZ-t, de Verestóynak ott kell lennie a vezetésében. Így is lett, és így is van ma is. (Bár ha belegondolok, hogy az RMDSZ frakcióvezetője Petre Romannal közös bizniszben irtja a székelyföldi fenyveseket, aláírom, hogy talán nem is olyan OK az az üzleti tevékenység...)

Előzmény: dolphin (60)