dolphin Creative Commons License 2002.07.18 0 0 60
Letezo egyetlen jogallasom: magyar nemzetisegu roman allampolgar. Nincs folyamatban sem Mo.-n, sem a vilag egyetlen mas allamaban sem semmilyen valtoztatas ezen, bar lehetosegem es alkalmam lett volna ra, soha nem eltem vele.
Ugyanakkor nem kell tul sok kombinatorikus keszseg, hogy megnezve az email cimemet kitalald, hogy az ELTE-re jartam egyetemre, ergo ot evet Budapesten toltottem (a tovabbi tevedesek elkerulese vegett: jelenleg mar nem tartozkodom Mo.-n).
A "szokimondobb"(??)- nyugodtan maradhatunk a "bunko" jelzonel, az allando leszekusozast maskeppen nem tudom ertekelni- "polgari" oldalt, nem mosom ossze a teljes polgari oldallal, ezert is teszem gyakran idezojelbe, azokra celzok akik magukat ugymond polgarnak tartjak, de ez szamukra abbol all, hogy vadul leszolnak mindenkit aki mas velemenyt fogalmaz meg mint az ovek, csak azokat tartjak "magyar"-nak - ujabban "erdelyi"-nek, aki legalabb annyira jobbos eszmeket vall mint ok , stb.

"Ezerszer" nem tett tobbet ertem a Fidesz legy nyugodt, ha Te ezt hiszed akkor bevetted az Ezusthajo propagandat, mert az igazsag ettol kulonbozik. Ha nem csak az elso nehany hozzaszolasomat olvasod vissza, akkor lathatod, hogy tobbszor is megfogalmaztam mi a problemam a Fidesz HT politikajaval: csinaltak egy un. Kedvezmenytorvenyt, amely valojaban nem lett mas mint az eddig is letezo kedvezmenyek egybe foglalasa - persze ezt kesobb ugy allitottak be, mintha Ok talaltak volna fel a spanyolviaszt - (az egyetlen uj az utazasi kedvezmenyhez kapcsolodo resz), hiszen pont azt a reszt amit ugymond a HT magyarsag gazdasagi/anyagi/egeszsegugyi megsegitesere szantak a kornyezo orszagok, az Europa Tanacs es a Velencei Bizottsag ellenallasa miatt kivettek belole. De ezentul sikerult benthagyni egy megalazo passzust, amely szerint 5 evente kell kuncsorogni es ujbol es ujbol bizonygatni a magyarsagodat, ahhoz, hogy ujra megkaphasd az okiratot. Tovabba valoban olyan donteseket, amelyek azt segitik, hogy az emberek tenyleg otthon maradjanak es ne kelljen elmenjenek a hazajukbol, hogy boldogulhassanak, hogy identitasukat megorizzek, valahogy nem lattam a hatalmas PR es demagog beszed hegyek mellett. Olyan dolgokat pl. mint a HT konyvtarak tamogatasa, a HT konyvkiadas, konyvuzletek tamogatasa; a magyar szinhazak tamogatasa (illetve a mo.-i szinhazakat arra biztatni, hogy minnel tobbet turnezzanak arrafele) nem nagyon lattam (lehet, hogy volt ilyen de akkor nagyon agyon volt hallgatva); a magyar pedagogusok tovabbkepzesenek segitese sem lett elegtelenul megoldva (sem Mo.-n sem a HT teruleteken), stb.
Ezzel szemben mi az ami volt: gyakori feszultsegek a roman kormannyal, ami kozvetve a nacionalizmus csondes szitasahoz vezetett; az RT erkolcsi es anyagi tamogatasa az RMDSZ demokratikusan megvalasztott vezetosegevel szemben, ami majdnem az RMDSZ szakadasahoz vezetett (marpedig ne legyenek hiu abrandjaink, ket magyar part az valojaban ket parlamenten kivuli magyar part lenne ma Romaniaban....), klientura epites Erdelyben, stb.
A mai RMDSZ vezetosege lehet, hogy nem a legjobb ezzel egyetertek. Nem feltetlenul vagyok oda en sem Verestoyert es szamos magasrendu RMDSZ politikusert akik megkerdojelezheto uzleti tevekenysegeket vegeznek a hatterben. De nem az RT az alternativa (akik pl. bebizonyitottak, hogy sajatosan ertelmezik a demokraciat: a tobbseg donteset magukra nezve nem erzik kotelezonek...). Ok valoban az erdelyi Fidesz, annak osszes demagogiajaval es korruptsagaval. A nagyon nagy baj, hogy nem latom az alternativat, nem nagyon latom azt az uj generaciot, azokat az uj arcokat aki le kellene valtsa mindket oldal politikusait. (Illetve amit latok pl. Biharban az ijeszto...)

Előzmény: Zézé (58)