Állatul néz ki ez a Platina. Amúgy túl vagyok 3000 km-en, most már ugyebár a kocsi "teljesítménye maximumát adja", ahogy a leírás fogalmaz. Eddigi tapasztalatok:
1. Menet közben gyakorlatilag állandó zörgés a jobb hátsó területről, a kalaptartó/csomagtartó irányából. Ez a kezdetektől megvan, és roppantul zavaró néha. Először azt hittem, hogy a két hátsó biztosági öv csatjai rezonálnak össze, amikor fel vannak csévélve és a csattok összeérnek, de becsatolt állapotban is jött a hang. A múltkor megfigyeltem, hogy, amikor lecsukom a csomagtartó fedelét, akkor ugyanígy "bezörög" néhány másodpercre, nyilvánvalóan valamilyen mechanikai dolog, veszélytelen, de idegesítő.
2. Furcsa, fütyülés jellegű hang a kormány irányából, ha egyenesen megyek tükörsima úton, akkor nincs, de egyenetlen úton, főleg kanyarodáskor jelentkezik. Mindkét irányban, de balra kanyarodáskor mintha erőteljesebben és hamarabb jelentkezne.
3. Egészen minimális műanyag deformáció. Még május végén, vagy június elején 3 napig Pilisszentkereszten voltam, nem mozogtam a kocsival, állt a tűző napon 3 napig. A középkonzol tetején, ahol a digitális órát/rádiókijelzőt tartalmazó ív "ráül" a középkonzolra, az ív alsó része, tehát egyenes "alja" egy kicsit, középen megemelkedett, tehár szintén egyfajta ív keletkezett benne, persze minimális, de egyértelműen látható mértékben, azóta mintha egy kicsit visszaállt volna, vagy csak a szemem szokta meg.
Ez most egy kicsit soknak tűnhet, de amúgy tökéletesen funkcionál a kocsi, az első két prbblémát kijavíttatom az első szerviz alkalmával, a műanyag deformációval gondolom semmit sem lehet kezdeni.
További szubjektív "élmények". Alapjáraton, kívülről, mintha egy kicsit hangos volna a motor. Jár a moci, én kiszállok, egyenletesen jár, de hallható benne egy fajta "dízeles jellegű" kopogás, nem tudom másnak feltűnt-e. Ezt már az előző is csinálta, annyira tehát nem idegesít.
Néha menet közben is, nyilvánvalóan főleg gyorsításkor alacsony sebességfokozatban, nekem kimondottan hangosnak tűnik a motor, ezt rengeteg minden befolyásolhatja, de néha gyönyörűen hangtalanul gyorsul, néha meg úgy érzem, hogy egy húszéves lestrapált kocsiban ülök, ami egy kis gázadásra is felbőg. Még akkor is furcsa, ha beleszámítjuk az olyan nyilvánvaló befolyásoló tényezőket, mint szól e a magnó, hányas fokozaton megy a szellőztetés, mekkora a kinti forgalmi zaj, stb. Ilyen szomszéd fűje mindig zöldebb alapon, ha más, modern autóban utasként ülök, irigykedve figyelem, hogy csak úgy suhannak hangtalanul, gyorsításkor is, az enyém meg "felbőg". Néha meg nem. Furcsa.
Ja, mindezek ellenére, imádom a kocsit, jól gyorsul, magas sebesség/fokozatban nem tűnik hangosnak, jó az úttartása, 150/160 körül van egyfajta "zűgó" rezonancia, ami 170/180-ra eltűnik, stb.
Bocsánat a terjedelemért.