Sziasztok!
Itt ulok a Stanford Egyetem egyik szobajaban, illetve, pontositok, mert kulonosen erdekes: a kosarlabdacsarnok egyik szobajaban. Mit mondjak? Beszaras...
Az egy dolog, hogy otthon ilyen csarnok nincsen, ez meg "csak" egy egyetemi letesitmeny (azert ez az egyetem igen elitnek szamit errefele, de gondolom, letesitmenyben a tobbi se gyenge), sokkal fajobb az egesz campust vegigjarni. Hihetetlen, micsoda korulmenyek kozott sportolhatnak itt azok, akik uton vannak a profizmus fele. Es minden sportban: a kosarcsarnok (roplabda is egyben) hetezres, legkondicionalt, boruleses (ekezetek nelkul nehez lehet olvasni, hehe), de van itt negymedences uszodakomplexum (ketto otvenes, feszitett viztukru, muugrotorony, ketezres lelato stb.), baseball, atletikai, amerikai foci, teniszstadion. Es persze foci, valaki szolhatna a magyar aranylabuaknak, hogy ne erolkodjenek, siman le fogja oket nyomni Amerika. (Mar most is, persze, de ahany gyereket lattam itt ejjel-nappal focizni, profi kepzes kereteben, a jovo sem ketseges.)
Szoval, ez itt a foldi paradicsom a sportkedvelonek, es esz a sarga irigyseg, hogy otthon ilyen sose lesz. A Stanford egyebkent nagyon elokelo helyet foglal el az ami egyetemek listajan, ami a sportot illeti, kosarasai pl. tobbszoros NCAA-gyoztesek, mindket nemben.
Na, es ha mar a kosarnal tartunk. Kedves fehervariak, raakadtam David Moseley nyomara! A srac ket dicsosegtablon szerepel a csarnokban. Az egyik inkabb csak emlekezik a Stanford University csapatanak kapitanyairol (bar ez is dicsoseg am!): David Moseley 1999/2000-ben viselte a virtualis karszalagot. A masik tablan, ahol (asszem ugyanebben a szezonban) fel van tuntetve a kovetkezo felirat all: The most improved players. Feriba biztos tudja, mit jelent, bevallom en csak sejtem.
Talan majd talalok valakit, aki meselni is tud rola, de az most biztos (latva az itteni korulmenyeket, tudva, hogy elit helyrol van szo, minden ertelemben), hogy jo ajanlolevel a sportban a stanfordi mult. Hogy ez mire lesz eleg David eseteben a magyar bajnoksagban (nem tudni azert, hogy alakult a sorsa kesobb, volt-e komoly serulese pl.), majd kiderul.
Tovabbi jo holtszezont mindenkinek, nemsokara otthonrol:)